شناسه : 32824865
مدیرکل پشتیبانی امور دام استان یزد:

هیچ نگرانی بابت ذخیره گوشت و مرغ شب عید وجود ندارد/ واردات هفتگی 5 تُن گوشت گرم گوسفندی به یزد


وکیلی گفت: هیچ نگرانی بابت ذخیره گوشت و مرغ شب عید در استان یزد وجود ندارد.

 مدیرکل پشتیبانی امور دام استان در مصاحبه با یزد آوا؛ با اشاره به وظایف و برنامه های این سازمان گفت: شرکت پشتیبانی امور دام کشور دو وظیفه شاخص در برنامه کاری دارد، یکی بحث تامین ذخایر استراتژیک کشور در مورد اقلام اساسی گوشت، مرغ منجمد و نهاده های دامی نظیر ذرت، سویا و جو و دیگری وظیفه تنظیم بازار برای حمایت از تولید کنندگان و هم مصرف کنندگان است.

 

 

سید ابوالفضل وکیلی در ادامه بیان داشت: کشور ما در زمینه تامین نهاده های دامی خیلی به واردات وابسته است. حجم زیادی از نهاده های دامی مورد نیاز کشور از خارج تامین می شود و لذا باید همواره در این زمینه ذخیره داشته باشیم تا آسیب پذیر نباشیم.

وکیلی خاطرنشان کرد: کیفیت محصولات خریداری شده مثل گوشت، مرغ و نهاده های دامی حتی از زمان تولید و پرورش و در مزرعه بررسی و بازدید انجام می شود، چون ممکن است بحث آلودگی وجود داشته باشد و یا محصولات به آفت و یا بیماری در مراحل مختلف آلوده شود. همچنین وقتی محصولات خریداری شد و قبل از ورود به کشور  نیز بحث قرنطینه وجود دارد و همکاران ما در گیاه پزشکی و دامپزشکی تمام موارد را بررسی می کنند. به لحاظ قیمیتی هم خرید ها در قالب مناقصه های که به صورت جهانی برگزار می شود، انجام می شود و لذا طبیعتاً کیفیت و قیمت مناسب تر انتخاب می شود.

 

فراهم شدن زمینه صادرات گوشت مرغ

وی با اشاره به عملکرد شرکت پشتیبانی امور دام یزد افزود: در بحث حمایت از صادرات اکنون زیر ساخت ها آماده شده است. قبل از این شرایط و کیفیت صادرات را نداشتیم هم به لحاظ مرغداری، سایز مرغ، کیفیت گوشت مرغ، استفاده از آنتی بیوتیک ها که برخی کشورها در این زمینه سخت گیری دارند. همچنین  سایز مرغ هم باید بین 1.2 تا نهایتاً 2 کیلوگرم باشد.

وکیلی تاکید کرد: بعضی استان ها کشتارگاه های خوب و مناسب نداردند اما خوشبختانه اخیرا در یزد کشتارگاه کاملا مکانیزه خط دو که لازمه صادرات بوده راه اندازی شده است.

وی اذعان داشت: البته باید گفت هنوز در بعضی مواقع سرانه تولید ما بالا است و نمی توانیم با دیگر کشور ها رقابت کنیم.

این مقام مسئول بیان داشت: اگر یک مقدار هم دولتمردلان در بحث مشوق های صادراتی مثل کشورهای ترکیه، برزیل و فرانسه در این قضایا حمایت کنند می توانیم شرایط بهتری برای صادرات داشته باشیم تا تولید مازاد برای صادرات سر ریز شود.

 

 

مدیرکل پشتیبانی امور دام استان در مورده نحوه تنظیم بازار نیز گفت: اگر چه جوجه ریزی در مرغداری های استان مدیریت می شود تا متناسب با نیاز باشد اما قطعاً یک سری مشکلات و تلورانس هایی وجود دارد. در مواقعی که مرغ بیش از مصرف تولید می شود، شرکت پشتیبانی امور دام کشور به نیابت از وزارت جهاد کشاورزی و دولت با قیمت تضمینی مرغ را خریداری می کند تا قیمت خیلی پائین نیاید و تولید کننده آسیب نبیند. شرکت از این طریق هم می تواند ذخایر استراتژیک خود را تامین کند و هم در مواقعی که نیاز است این مرغ ها را به بازار تزریق کند تا افزایش قیمت را کنترل کند.

وی با اشاره به اخبار منتشر شده در مورد مشاهده چند مورد آنفولانزای فوق حاد پرندگان در یزد و اثر آن بر قیمت و بازار مرغ گفت: ذخایر ما به راحتی جوابگوی بازار بوده و هیچ نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

 

واردات هفتگی 5 تُن گوشت گرم گوسفندی به یزد

وی گفت: شرکت پشتیبانی امور دام یزد در سال های اخیر به سراغ افزایش کیفیت ذخایر خود رفته است. در مورد ذخایر مرغ و در بحث سایز مرغ بیشتر از دو کیلوگرم به هیچ وجه خریداری نمی شود و همچنین سعی می شود کیفیت بسته بندی در نظر گرفته شود. همچنین کشتار در کشتارگاه هایی انجام می شود که کاملا مکانیزه و مورد تائید دام پزشکی است، چرا که لازم است کیفیت خوب باشد چون این مرغ باید حدود یک سال نگه داری شود.

وکیلی اضافه کرد: در رابطه با گوشت قرمز منجمد نیز باید ذخیره استراتژیک داشته باشیم، که قسمت عمده ای از این ذخیره از خارج از کشور وارد می شود، چون بر خلاف گوشت مرغ که تولید مازاد داریم در بحث گوشت قرمز با کمبود گوشت مخصوصا گوشت گوساله مواجه هستیم. این محصول نیز عمدتاً از کشور برزیل وارد می شود که بیشتر نیز بخش خصوصی درگیر آن است.

 

 

این مقام مسئول تاکید کرد: تامین گوشت گرم گوسفندی هم اخیرا به وظایف ما اضافه شده است، چرا که در یک سال گذشته نوسانات قیمت شدیدی در این زمینه داشتیم و به طبق نظر کارشناسان، تشکل های مربوطه و اتحادیه و صنف قصاب این نوسانات مربوط به کمبود دام زنده بود. لذا به سمت واردات از کشورهای آسیای میانه مثل ارمنستان، گرجستان، قرقیزستان و اخیراً نیز واردات از استرالیا رفتیم، که استان یزد هم یکی از استان هایی است که از این خدمات بهره مند می شود و تقریباً به صورت هفتگی بین 4 تا 5 تُن گوشت گرم گوسفندی به یزد وارد می شود.

 

خرید 1150 تُن مرغ در استان یزد

مدیرکل پشتیبانی امور دام استان ادامه داد: مرغ کیلویی 6600  از مرغداری ها خریداری می شود، که در حال حاضر جهت جلوگیری از افت قیمت 1150 تن اخذ قرار داد کرده ایم که از این میزان 850 تن خریداری شده و 300 تن باقیمانده نیز تا پایان سال خریداری می شود.

وی ادامه داد: محصولات خط دو کشتارگاه که در آن محتویات شکم مرغ کاملاً خارج شده، گردن جدا شده و با شرایط خاص بیشتر برای صادرات آماده می شود با قیمت6950 تومان به فروش می رسد. البته در داخل محصول خط یک و دو تقریبا یکسان بوده و با قیمت 5800 تومان به صورت عمده به تعاونی های مصرف، فروشگاه های زنجیره ای، دستگاه های دولتی، مراکز دانشگاهی، عرضه شده و فروشگاه ها نهایتاً می توانند این محصولات را با قیمت 6100 تومان عرضه کنند.

 

هیچ نگرانی بابت ذخیره گوشت و مرغ شب عید وجود ندارد

این مقام مسئول بیان داشت: سعی شد در سال گذشته مرغ به لحاظ سایز، بسته بندی و کیفیت لاشه کیفیت مناسبی داشته باشد و در بحث تاریخ مصرف نیز سعی کرده ایم سه ماه مانده به تاریخ مصرف محصول را به بازار تزریق کنیم و نگذاریم که خیلی زمان عزضه و انقضا به هم نزدیک شود.

وکیلی با بیان این که بابت ذخیره گوشت و مرغ شب عید نگرانی نداریم، تصریح داشت: در مورد گوشت گوساله نیز تا کنون ذخیره سازی خوبی انجام شده، یک مقدار خرید خودمان بوده و ما بقی از سایر استان های گلستان و مازندران تامین شده، نتیجتاً در حال حاضر برای ایام عید ذخیره داریم و از این لحاظ نگرانی وجود ندارد. همچنین گوشت گوساله منجمد وارداتی نیز خریداری شده است.

وی با اشاره به توزیع نهاده های دامی نیز بیان داشت: از ابتدای سال 96 تا کنون، 7000 تن جو، 7800 تن ذرت و 1410 تن کنجاله سویا میان دامدران و مرغداران استان توزیع شده است.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.