شناسه : 17470979
پرورش دهنده مطرح کشور در یزد مطرح کرد

پرورش شترمرغ در یزد؛ صنعتی درآمدزا اما نوپا و ناشناخته/با بحران آب یزد پرورش شترمرغ مقرون به صرفه است


پرورش‌دهنده شتر مرغ در یزد که اکنون یکی از پرورش‌دهندگان برتر و مطرح در سطح استان یزد است گفت: هفت سال پیش با خرید دو شترمرغ کار خود را شروع کردم و سپس با گذشت زمان توانستم تعداد شترمرغ‌ها را افزایش دهم.

به گزارش یزد آوا به نقل از آوای‌اقتصاد، بخش کشاورزی مملو از پتانسیل‌های اقتصادی برای افزایش سرمایه‌گذاری است و به‌آسانی می‌تواند با ریسک بسیار پایین، درآمد سرشاری نصیب بخش خصوصی کند. یکی از بسترهای مناسب سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی، تولید و پرورش شترمرغ است. چنانچه امروز بازار تشنه گوشت شترمرغ است و گوشت این پرنده به‌دلیل ارزش بالای غذایی آن و همچنین به لحاظ کیفیت پس از طبخ می‌تواند از گوشت گوسفند و گاو از سطح بالاتری برخوردار باشد.

گوشت شترمرغ منبع غنی از ویتامین‌ها است همچنین هضم بالایی دارد و بعد از گوشت ماهی از نظر هضم در رتبه دوم قرار دارد. همچنین  گوشت شترمرغ میزان چربی بسیار پایینی دارد به‌گونه‌ای كه چربی آن یك‌سوم چربی سایر گوشت‌هاست و اسیدهای چرب امگا 3 در آن نیز بسیار زیاد است پس می‌تواند انتخاب خوبی برای كودكان و زنان باردار باشد.

در کنار خواص کم‌نظیر گوشت شتر مرغ باید به این موضوع اشاره کرد پرورش این پرنده به‌علت مصرف آب کمتر نسبت به گاو و گوسفند دارای ارجحیت است؛ از این‌رو پرورش شترمرغ به عنوان یک محصول کم‌آب خواه بسیار مقرون به صرفه‌تر است.

مزیت‌ها و ویژگی‌های شاخص این صنعت نوپا در کشور باعث شده بسیاری از افراد به پرورش این پرنده عظیم‌الجثه بپردازند و زمینه اشتغال بسیاری از افراد را فراهم کنند.


محمد حسین مختاری جوانی است که از سال‌های متمادی فکر و ایده راه‌اندازی یک مزرعه شتر مرغ را در سر داشته است تا این که هفت سال پیش با اراده عزم خود را جزم کرده و توانست ایده پرورش شترمرغ را عملی کند.

این پرورش‌دهنده شتر مرغ که اکنون یکی از پرورش‌دهندگان برتر و مطرح در سطح استان یزد است در گفتگو با خبرنگار آوای‌اقتصاد گفت: هفت سال پیش با خرید دو شترمرغ کار خود را شروع کردم و سپس با گذشت زمان توانستم تعداد شترمرغ‌ها را افزایش و کار خود را توسعه دهم و وارد عرصه حرفه‌ای شوم و اکنون درحال احداث یک مزرعه پرورش شترمرغ صنعتی هستم.

مختاری در خصوص میزان سرمایه‌گذاری اولیه در این شغل گفت: در ابتدای کار حدود یک میلیون تومان هزینه کردم. افراد علاقه مند به این کار نیز بهتر است کار خود را در مقیاس کوچک با تعداد کم شترمرغ شروع کنند تا با شرایط و اوضاع این کار آشنا شوند.


وی با اشاره به رقابت شدید در این صنعت گفت: در ابتدای کار، فروش گوشت و سایر محصولات شترمرغ بسیار مشکل بود و برای حفظ خود در بازار بسیار تلاش کردم؛ اما در سال‌های اخیر با فرهنگ‌سازی‌ها و فضایی که ایجاد شده مصرف گوشت شترمرغ در بین مردم باب شده و دیگر مشکلی برای فروش وجود ندارد.

مختاری با اشاره به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های پرورش شترمرغ اظهار کرد: محصولاتی که از شتر مرغ بدست می‌آید شامل گوشت، پوست، تخم، روغن، و چرم آن است.تهیه روغن شترمرغ بسیار مقرون به صرفه است و با کمترین هزینه می‌توان روغن شترمرغ را تهیه و به بازار عرضه کرد.

وی با بیان اهمیت فرآوری محصولات شترمرغ افزود: تولیدکننده نمی‌تواند صرفاً بر فروش گوشت شترمرغ اتکا کند، زیرا درآمد فروش گوشت آن اغلب هزینه‌های تولید را پوشش می‌دهد و آن چه به عنوان سود باقی می‌ماند روغن و پوست شتر مرغ است. از این‌رو به صورت خانگی چرم و روغن شتر مرغ را نیز فرآوری می‌کنم و برای بهره‌برداری بیشتر از این عرصه برنامه‌ریزی‌هایی کرده‌ام.

مختاری با اشاره به دو نوع مختلف شترمرغ‌های مولد و پرواری اظهار داشت: برای بهره‌برداری از شترمرغ های مولد باید حداقل سه سال از عمر آن‌ها بگذرد و پس از آن هر چه سن آن‌ها بالاتر رود درصد سودآوری آن بیشتر می‌شود و درصورتی که پرورش شتر مرغ به طور اصولی صورت گیرد می‌توان از یک شترمرغ مولد در طول سال بیش از 20 جوجه سالم گرفت.


وی در خصوص شترمرغ‌های پرواری گفت: چنانچه تغذیه و و تیمار شترمرغ‌های پرواری به صورت صحیح صورت گیرد پس از گذشت حداقل هفت ماه تا یکسال این نوع شترمرغ‌ها به سن کشتار می‌رسند.

این جوان تولیدکننده با اشاره به کمک‌های بسیج سازندگی در این راه گفت: زمانی وام را از بسیج دریافت کردم که اوضاع و شرایط بازار به شدت بد بود و در آستانه خارج شدن از این صنعت بودم اما دریافت وام بسیار به من کمک کرد و باعث شد من بتوانم به کار خود ادامه دهم.

مختاری در خصوص حمایت دولت از صنعت پرورش شتر مرغ گفت: لازم است از این صنعت نوپا بیشتر حمایت شود و علاوه بر این پرورش‌دهندگان شترمرغ باید با هم متحد باشند و در صورت بوجود آمدن مشکل برای هرکدام از رقیبان به او کمک کنند تا این صنعت پیشرفت داشته باشد.

وی با بیان این که پرورش شتر مرغ در ایران یک صنعت ناشناخته است افزود: هنوز بسیاری از بیماری‌های این نوع پرنده ناشناخته است و خیلی از بیماری ها هنوز به ایران وارد نشده است و لازم است در این زمینه تحقیقات و آموزش‌های بیشتری انجام شود.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.