شناسه : 24886514
دبیر شورای مدیریت بحران تفت خبر داد

پیش بینی کاهش 50 درصدی بارندگی در تفت/ خشکسالی، زندگی روستایی را مشقت بار کرده است


دبیر شورای مدیریت بحران شهرستان تفت گفت: طبق ارزیابی های انجام شده، تفت در سالجاری با بيش از 50 درصد کاهش بارندگی با خطر جدی تشديد خشکسالی است.

به گزارش یزد آوا، دبیر شورای مدیریت بحران شهرستان تفت در گفتگو با خبرنگار صبح تفت، خشکسالی را مهمترین چالش پیش روی مدیریت بحران شهرستان تفت دانست و گفت: امروز خشکسالی باعث تخليه روستاهای شهرستان تفت شده چراکه شرایط سخت ناشی از خشکسالی زندگی در روستاها را سخت و مشقت بار کرده است.

علی اکبر سبزواری با اشاره به سکونت 60 درصد از مردم شهرستان تفت در مناطق روستایی، ادامه داد: بیش از 70 درصد آب مورد نیاز مناطق روستایی شهرستان تفت به آبدهی قنوات بستگی دارد که متاسفانه خشکسالی های پی در پی آبدهی قنوات شهرستان تفت را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

وی ادامه داد: حوضه های آبخیز بعنوان بستر فعالیتهای کشاورزی،دامداری و معیشتی آبخیزنشینان، نخستین بخشی است که تحت تاثیر خشکسالی قرار می گیرد.

سبزواری افزود: طبق میانگین 30 ساله، میانگین بارش نرمال شهرستان تفت 3/195 میلیمتر است و این در حالیست که میانگین بارش سال زراعی 92-93 آن 1/123 میلیمتر سال زراعی 93-94  حدود 80 ميليمتر و سال 94-95 به كمتر از 50 میليمتر بوده است.

دبیر شورای مدیریت بحران تفت افزود: طبق ارزیابی های انجام شده، تفت در سالجاری با بيش از 50 درصد کاهش بارندگی با خطر جدی تشديد خشکسالی است روبروست به نحوي كه در دوماهه اول سال آبي جاري شاهد هيچ گونه بارش قابل ملاحظه اي در سطح شهرستان نبوده ايم كه اين مسئله نگراني ها را براي تشديد خشكسالي در شهرستان افزايش داده است.

این مقام مسئول ارتفاعات شیرکوه را مهمترین منابع تامین کننده آب استان یزد دانست و گفت: ميزان بارندگي در ارتفاعات شيرکوه که مهمترين منبع تغذيه منابع آب استان است، در سال آبي جاري نسبت به ميانگين دراز مدت بيش از 40 درصد کاهش داشته است.

وی در ادامه به بیان راهکارهای مقابله با خشکسالی پرداخت و گفت: تكميل مجتمع‌هاي آبرساني روستايي، تامين اعتبارات لازم براي لايروبي قنوات، گسترش شبكه آبياري نوين در باغات و مزارع خرد شهرستان، اخذ مجوزهاي لازم براي حفر چاه براي تامين آب شرب موردنياز مردم و همچنين تلاش يكپارچه براي تامين آب پايدار براي منطقه از مهم ترين راهكارهايي است كه با جديت در دست اقدام و پيگيري است.

سبزواري، همكاري و مشاركت مردم در مسير استفاده بهينه از آب موجود در عرصه هاي شرب و كشاورزي را ضروري ارزيابي كرد و ادامه داد: همه بايد با تلاش هم و احساس مسئوليت جدي، در مسير استفاده بهينه از منابع آبي موجود گام برداريم تا با مديريت درست بتوانيم بحران كنوني آب را پشت سر گذاريم.  

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.