شناسه : 32170166
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان یزد خبر داد

وضعیت بحرانی منابع آبی استان یزد/ طرح تعادل بخشی آب‌های زیرزمینی به صورت جدی در حال اجراست


مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان یزد گفت: به طور متوسط سالیانه افت 45 سانتی‌متری منابع زیرزمینی و کسری 251 میلیون مترمکعبی مخزن داریم که این موضوع نشاندهنده وضعیت بحرانی منابع آبی استان است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، با اشاره به کمبود 80 درصدی بارندگی استان یزد از ابتدای فصل پاییز تاکنون، گفت: متاسفانه چند سالی است که از بارش‌های پاییزی کم شده و به بارش زمستانی اضافه شده است.

محمدمهدی جوادیان زاده با بیان اینکه ما در تلاشیم که در خصوص آب شرب کمبودی ایجاد نشود، افزود: در سایر بخش‌های کشاورزی و صنعت نیز باید با مدیریت مصرف و اجرای طرح تعادل بخشی، منابع آب را به گونه‌ای حفظ کرد که با کمبود بارش‌ها دچار مشکل نشویم.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون به طور متوسط شاهد 0.6 میلیمتر بارندگی در استان یزد بودیم، افزود: این بارندگی بسیار ناچیز و نسبت به دو سال گذشته تغییر چندانی نداشته است.

جوادیان زاده گفت: پیش بینی‌ها نشان می‌دهد که برای ادامه سال کمتر از متوسط بارش دراز مدت استان، بارندگی داشته باشیم که نشاندهنده تداوم خشکسالی‌ها است و همچنان باید مدیریت مصرف در بخش‌های شرب، کشاورزی و صنعت در دستور کار باشد چرا که کاهش ورودی به منابع آب همچنان ادامه دارد.

وی تصریح کرد: به طور متوسط سالیانه افت 45 سانتی‌متری منابع زیرزمینی و کسری 251 میلیون مترمکعبی مخزن داریم که این موضوع نشاندهنده وضعیت بحرانی منابع آبی استان است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان یزد با اشاره به وضعیت انتقال آب به استان گفت: برای انتقال آب برنامه‌ریزی شده و کارهایی نیز در حال انجام است ولی این موضوع صرفا مربوط به آب شرب است و حجم محدودی را در برمی‌گیرد و باید مدیریت مصرف در بخش کشاورزی و حفظ منابع آبی را مد نظر داشت.

جوادیان‌زاده با بیان اینکه به طور جدی اجرای طرح احیا و تعادل بخشی آب‌های زیرزمینی در دستور کار قرار دارد، افزود: برای اجرای این طرح تمام نیروها را بسیج و پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهیم و در حال حاضر خاموشی زمستانه چاه‌ها از ابتدای آذرماه شروع شده است که امیدواریم این اقدام بتواند باعث صرفه‌جویی در استفاده از منابع آبی باشد.

وی با تأکید بر اینکه از دولت انتظار داریم اعتبار لازم را در اختیار ما بگذارد تا در اجرای این طرح موفق باشیم، ادامه داد: جلوگیری از بهره‌برداری از چاه‌های غیرمجاز، گشت و بازرسی از کلیه منابع آبی در سطح استان، اصلاح و تعدیل پروانه‌ چاه‌های کشاورزی، نصب کنتور روی چاه‌های کشاورزی و صنعتی، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به مردم و یک سری کارهای مطالعاتی متعدد و اندازه‌گیری منابع آبی استان شامل این طرح هستند.

جوادیان‌زاده ادامه داد: اجرای طرح احیا و تعادل بخشی آب‌هایی زیرزمینی از گسترده‌ترین و مترقی‌ترین طرح‌هایی است که برای حفظ منابع آبی در سراسر کشور در حال اجراست و با اینکه چند سالی است اجرای آن آغاز شده در دوسال اخیر به صورت جدی‌تر پیگیری می‌شود.

انتهای پیام/

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.