شناسه : 30613605
رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری:

گردشگری می‌تواند اتکا به درآمدهای نفتی را کاهش دهد/ حضور گردشگران خارجی؛ زمینه‌ای برای صدور فرهنگ اسلامی


رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گفت: این سازمان می‌تواند اتکا به درآمدهای نفتی را کاهش دهد و با حداقل سرمایه‌گذاری دستاوردهای بزرگی را در زمینه ایجاد اشتغال داشته باشد.

به گزارش خبرنگار یزد آوا، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور ظهر امروز با حضور در شورای اداری استان یزد با بیان اینکه با اقدامات دولت یازدهم اکنون شاهد ثبات اقتصادی در کشور هستیم، اظهار کرد: بدون ثبات اقتصادی نه دولت و نه سرمایه‌گذاران بخش غیردولتی قادر به انجام کار نیستند و اکنون با اقدامات انجام شده مسیر روبه رشدی را طی می‌کنیم.

علی اصغر مونسان با بیان اینکه در مجلس نیز برنامه ششم توسعه بسیار توسعه طلبانه تصویب و اهداف دولت در آن دیده شده است، افزود: بحث تولید و اشتغال مهم‌ترین دغدغه در کشور است و دولت دوازدهم نیز این مسئله را اولویت خود قرار داده و از همه دستگاه‌ها خواسته تا به کمک بیایند و امر ایجاد اشتغال در کشور محقق شود.

وی ادامه داد: دولت هدف خود را بر تولید تقریبا یک میلیون شغل در سال قرار داده است که برای این منظور باید 770 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری انجام شود  که کار بسیار سختی است و مجلس بنا به اهداف بلند مدت خود را آن را مشخص کرده است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی استان یزد با بیان اینکه عمده بودجه دولت صرف هزینه‌های جاری و پرداخت حقوق و دستمزد می‌شود، گفت: با وجود افزایش هزینه‌ها، درآمد دولت بسیار کاهش یافته است و بنابراین دولت باید در کنترل هزینه‌ها فکری بیندیشد و همانگونه که رهبری تاکید دارند باید از اقتصاد نفتی و رانتی به سمت اقتصاد مولد و مردمی برویم.

مونسان با بیان اینکه برای کاهش هزینه‌ها باید اقتصاد را از دولت جدا کرد و به سمت مردم پیش برد، ادامه داد: باید بسیاری از اقدامات مسقل شوند و عرصه را برای بخش غیر دولتی باز کنیم تا در زمینه اقتصادی نقش آفرینی کنند..

وی گفت: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از بخش‌هایی است که می‌تواند اتکا به درآمدهای نفتی را کاهش دهد و در زمینه فعال کردن بخش خصوصی در زمینه اقتصاد موثر باشد به گونه‌ای که با حداقل سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری و صنایع دستی می‌توان دستاوردهای بزرگی را در زمینه ایجاد اشتغال شاهد بود.

مونسان یادآور شد: به ازای هر گردشگر خارجی حدود یک هزار و 200 دلار درآمد برای کشور ایجاد می‌شود که با فروش 30 بشکه نفت برابری می‌کند و از آنجا که درآمد نفتی طی بازی‌های سیاسی قابل تغییر است نقت قابل اتکایی نیست و باید از اتکا به این حوزه خارج شد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری در کشور تأکید کرد: ما می‌توانیم با استفاده از پتانسیل‌های طبیعی و گردشگری در کشور اقدامات موثری را در زمینه رونق اقتصادی کشور و ایجاد اشتغال انجام دهیم.

وی افزود: با نگاهی کوتاه به کشورهایی حاشیه خلیج فارس با تاریخ و جغرافیای محدود مشاهده می‌شود که میلیون‌ها گردشگر دارند و عمده درآمد آنها از گردشگری است،حتی کشورهای نفتی مانند امارات نیز عمده درآمد خود را از گردشگری کسب می‌کند و درآمدهای نفتی آن صرف سرمایه‌گذاری بلند مدت می‌شود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور با بیان اینکه باید مدیران کل این سازمان افرادی ایستاده در میدان و جهادی باشند، افزود: باید مدیران با مدیریت جهادی خود الگو قرار گیرند و شاهد تحول در سازمان و ارتقای آن در کشور بود و در اقتصاد کشور و ایجاد اشتغال نقش موثری ایفا کند.

مونسان با بیان اینکه علاوه بر بعد مالی در حوزه گردشگری، بعد معنوی در این حوزه نیز می‌تواند نقش موثری در کشور داشته باشد، تصریح کرد: قطعا باید از گردشگری برای ارتقای فرهنگ دینی و ملی خود که در هم تنیده شده‌اند استفاده کنیم و حضور گردشگران خارجی محلی برای انتقال فرهنگ ما باشد.

وی با اشاره به تبلیغات سوء و سیاه‌نمایی‌ که علیه نظام اسلامی در بین ملل دیگر صورت می‌گیرد، گفت: باید گردشگران خارجی با فرهنگ غنی کشور و آداب و رسوم مردم ما آشنا شوند و گردشگری نقطه مهمی برای معرفی جمهوری اسلامی و صدور فرهنگ و ارزش‌های اسلامی به دیگر کشورها باشد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور افزود: بخشی از میراث فرهنگی ما را آثار غیرملموس تشکیل می‌دهند که از آیین‌ها و مراسم عزاداری ما در محرم از آنها به شمار می‌آیذد و حتی در ایام محرم کاهش گردشگر نداشتیم و گردشگران بسیاری برای دیدن این مراسم‌ها به کشور وارد می‌شوند که باعث تقویت هویت دینی و ملی ما می‌شود.

مونسان عنوان کرد: موضوع جدیدی با نام شهر گردشگر را می‌خواهیم مطرح کنیم که علاوه بر ویژگی‌هایی که یک شهر برای شهروندان خود دارد برای گردشگران نیز مناسب باشد برای این منظور با استاندادهایی که مشخص می‌شود، چند شهر را انتخاب می‌کنیم.

وی ضمن تبریک جهانی شدن بافت تاریخی شهر یزد گفت: امیدواریم با همکاری شورای شهر یزد، شهرداری و دیگر دستگاه‌ها شهر جهانی یزد تنها در نام متوقف نشود و برای دیگر شهرها به عنوان الگو قرار گیرد.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.