شناسه : 29810843
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی یزد مطرح کرد

گیاهان دارویی؛ بهترین جایگزین برای کشت‎های پرآبخواه/ نبود صنایع تبدیلی؛ چالش اصلی پرورش گیاهان دارویی در یزد


مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی یزد نبود صنایع تبدیلی را مهمترین چالش اساسی در پرورش گیاهان دارویی در این استان دانست.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در مصاحبه با یزدآوا در خصوص کشت گیاهان دارویی در این استان گفت: گیاهان دارویی از نظر سازگاری با طبیعت دارای تنوع فراوانی هستند و به همین دلیل در تمامی مناطق استان یزد کشت می‌شوند و به طور کلی میزان کاشت گیاهان دارویی در استان یزد نزدیک به 800 هکتار است.

یدالله جوادپور با بیان اینکه بحث گیاهان دارویی در قدیم الایام در یزد مطرح بوده است، اظهار داشت: با توجه به وضعیت آب و هوایی یزد گیاهان دارویی کاشته شده در در این استان از کیفیت و مرغوبیت بالایی برخوردارند و هم اکنون نیز استان یزد در کاشت و مصرف گیاهان دارویی و دارای رتبه بالایی در سطح کشور قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه کشت گیاهان دارویی در استان از جایگاه خوبی برخوردار است، افزود: یزد همیشه محل رشد گیاهان دارویی بوده است که ارزش افزوده مناسب، قابلیت نگهداری بالا، ایجاد اشتغالزایی و درآمد زایی مطلوب و صادرات آن به کشورهای اروپایی و آسیایی در کنار مصرف اندک آب، مهم‌ترین ویژگی کشت این محصولات است.

جواد پور با بیان این که ‌کشت‌ محصولات کم آب‌خواه و بهره‌وری بالا از این نوع محصولات در دستور کار جهاد کشاورزی استان قرار گرفته است، تصریح کرد: روی آوردن کشاورزان به کشت‌های کم آبخواه هم می‌تواند به منابع آبی استان کمک کند و نیز منبع درآمد بهتر و مطمئن‌تری برای کشاورزان باشد. با توجه به اقبال جامعه جهانی از معرفی گیاهان دارویی در زمینه تغذیه و استفاده دارویی از این گیاهان و به خصوص کم آبخواه بودن و بالا بودن کیفیت تولیدات استان و همچنین بالا بودن صرفه اقتصادی برای کشاورزان افق‌های روشنی را برای توسعه این گیاهان در استان نوید می‌دهد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: از مهم ترین چالش‌های اصلی در سر راه تولید گیاهان داریی نبود صنایع تبدیلی و فراگیر برای تولید کنندگان عنوان کرد و افزود: با توجه به بررسی‎ها و تحقیقات به عمل آمده نبود ثبات در بازار خرید این محصولات و کمبود اطلاعات در زمینه شناخت و معرفی این گیاهان در عموم جامعه از معضلات استفاده بهینه و مناسب از گیاهان دارویی و روستایی در استان است.

جوادپور با بیان اینکه مشکل اصلی در حال حاضر تولید نبوده و مشکل را باید در بازاریابی این محصولات جستجو کرد، اذعان کرد: اعطای تسهیلات بانکی کم بهره، ایجاد صنایع تبدیلی و مسائل مربوطه به بازاریابی از جمله حمایت‌هایی است که دولت برای تشویق کشاورزان جهت کشت گیاهان دارویی در دستور کار خود قرار داده است.

وی در خصوص تولید گلخانه‌ای برخی از گیاهان دارویی عنوان کرد: در حال حاضر گل محمدی در سطح 90 هکتار، زعفران در سطح 5/ 502 هکتار، زیره سبز در سطح 160 هکتار و انواع گیاهان دارویی مرزنگوش، گل گاوزبان، به لیمو، نعناع فلفلی، زوفا، کدوطبی، کاسنی و... در سطح معادل 71 هکتار در مناطق مختلف استان در حال کشت است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی تصریح کرد: با توجه به اینکه گیاهان دارویی تولیدی استان معمولا از طریق گمرک استان صادر نمی‌شوند عملا آمار دقیقی از میزان صادرات آن به تفکیک استان وجود ندارد.

انتهای پیام/

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.