Skip to Content

نمایش محتوا نمایش محتوا

حافظ کل قرآن ابرکوهی؛ از 5 سالگی در کلاس های بنیاد قرآن بودم؛

انگیزه ام، تحقق سخن رهبر بود/ رضایت والدین؛ اولین راهی که با قرآن باز شد/ از قرآن کربلا طلب کردم


دختر خانم ابرکوهی؛ یک سال با خیال آسوده، تحصیل را رها کرد و برای کسب منویات الهی در محضر قرآن و تغذیه روحی راهی استهبان شد تا در راه تحقق سخنان رهبری گام بردارد.

با خبرنگار سرو ابرکوه همراه شوید تا در آغازین روزهای مبارک رمضان، که ماه قرآن است و رحمت، گفتگویی خواندنی با یکی از حافظان کل قرآن در شهرستان ابرکوه داشته باشیم. حافظی که بیشتر سوالات خبرنگار را با تلاوت آیه ای از قرآن پاسخ گفت.

دختر خانم ابرکوهی؛ یک سال آسوده از هیاهوی زندگی مادی، تحصیل در مدرسه را رها کرده و برای کسب منویات الهی در محضر قرآن و تغذیه روحی و معنوی راهی استهبان می شود تا به قول خودش در راه تحقق سخنان رهبری گام بردارد.



زهرا در معرفی خودش گفت: فرزند ارشد ابوطالب فلا ح زاده، متولد 30 تیر ماه 77  هستم، اکنون در مقطع دوم در دبیرستان علوم و معارف اسلامی صدرا مشغول به تحصیل می باشم. از 5 سالگی در کلاس های حفظ بنیاد فرهنگی قرآن و عترت امیرالمومنین(ع) شرکت می کردم و به صورت پراکنده طی چند سال توانستم چند جزء از قرآن را حفظ کنم.


وی اظهار داشت: زمانی که شنیدم قرار است طرح حفظ یک ساله قرآن در استهبان برگزار شود، تصمیم گرفتم در این طرح شرکت کنم اما چون می بایست برای یک سال درس را کنار بگذارم، خانواده ام اندکی مقاومت می کردند و علتش هم این بود که ممکن است وقفه یکساله در تحصیل موجب ایجاد خدشه در آینده تحصیلی ام شود. اما من راه قرآن را انتخاب کرده و مصمم بودم که در این راه قدم بگذارم. مطمئن بودم نه تنها از درس عقب نمی مانم بلکه با وجود قرآن در زندگی و تحصیل پیشرفت چشمگیری خواهم داشت.



فلاح زاده خاطر نشان کرد: هر روز و هر هفته به خانواده ام یادآوری می کردم که چقدر به حفظ قرآن علاقه دارم و آنان نیز چون اشتیاق مرا دیدند برای رفتنم رضایت دادند. خداوند در آیه 69 سوره عنکبوت می فرماید: «وَالَّذِينَ جَاهَدُوا فِينَا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنَا وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِينَ : و كسانى كه در راه ما كوشيده‏اند به يقين راه‏هاى خود را بر آنان مى‏نماييم و در حقيقت‏خدا با نيكوكاران است». خداوند طبق فرموده خودش اولین راهی را که به روی من گشود این بود که توانستم رضایت والدینم را جلب کنم.


وی در پاسخ به اینکه آیا حفظ کل قرآن سخت بود یا نه، آیه 5 سوره مزمل را قرائت کرد و گفت: « إِنَّا سَنُلْقِی عَلَیْکَ قَوْلا ثَقِیلا: چرا که ما به زودى سخنى سنگین به تو القا خواهیم کرد» خداوند خودش می گوید که قول من سنگین است و به نظر من این سنگینی به معنای بار مسئولیت آن است نه سختی و فشار؛ چرا که تلاوت و حفظ قرآن شیرینی خاصی دارد که انسان می تواند آن را با تمام وجود احساس کند.



این حافظ ابرکوهی انگیزه خود را برای حفظ قرآن، اطاعت از فرمان رهبری عنوان کرد و افزود: افراد در هر جامعه ای که زندگی می کنند ولی امر و رهبری دارند که در برابر فرامین ولی امر خویش باید سر تعظیم فرود آورند و بگویند «سمعا و طاعتا». ما نیز در جامعه ای اسلامی زندگی می کنیم که ولی امر و مولایمان فرمودند باید در کشور 10 میلیون حافظ قرآنی داشته باشیم. من نیز وظیفه خودم دانستم که برای محقق شدن منویات رهبرم در راستای خارج شدن قرآن از محجوریت، تمام توان خود را بکارگیرم و در راه قرآن قدم بردارم.

 


زهرا خانم تأکید داشت: در کلاس تفسیر استادی داشتیم که می گفت همه دستگاه هایی که از آنها استفاده می کنیم دفترچه راهنما و دستورالعملی دارند ه باید بر طبق آن عمل کنیم؛ دفترچه راهنمایی انسان ها نیز، قرآن است که باید تمام برنامه های زندگی را از آن استخراج کنیم  و برای داشتن یک زندگی مناسب دستورالعمل های آن را به خوبی اجرا کنیم. از آنجایی که خداوند در قرآن می فرماید از گفتن هیچ چیز دریغ نکردیم، من هم دانستم که باید در زندگی تغییراتی ایجاد کنم و بر اساس برنامه های قرآنی به آن مطلوبی که خداوند می خواهد برسم.


وی اذعان داشت: مسلما یکی از تأثیرات قرآن در زندگی همین است که شیوه های غلط زندگی را تغییر داده و برنامه های قرآنی را جایگزین آن کنیم؛ مگر امکان دارد که یکسال با قرآن باشی و آن را در دل حفظ کنی اما دچار تغییر نشوی؟! این از جاذبه های قرآن است که مسیر انسان را از انحرافات به صراط مستقیم، نور و هدایت تغییر دهد.



این نوجوان حافظ بیان داشت: در خاطرم هست که یکی از شب های قدر که در استهبان بودیم با دوستانم آرزو کردیم که به کربلا برویم و برای گرفتن حاجتمان به قرآن متوسل شدیم. یکی از بچه سال گذشته به کربلا مشرف شد و اگر خدا بخواهد ما هم امسال خواهیم رفت.



زهرا در ادامه خاطرنشان کرد: نمی توان قستمی از قرآن را به عنوان پیام استخراج کرد چون قرآن مانند درس های مدرسه نیست که بتوان نکات مهمش را یادداشت کرد؛ کلمه به کلمه قرآن  از آیه های عذاب گرفته تا آیه های بهشت، سراسر پند، نصیحت، پیام و برنامه است، پس همه قرآن را باید با زبان خواند، در دل ثبت کرد، با عقل درک نمود و با تک تک اعضای بدن در زندگی عملی کرد.



از خانم فلاح زاده خواستیم که پیامی قرآنی به مردم و به ویژه جوانان بدهد. او هم آیه 30 سوره فرقان را تلاوت کرد و افزود: این آیه از قول پیامبر(ص) است و اگر جوانان بتوانند به همین یک آیه عمل کنند هم به خود و هم به جامعه کمک کرده اند، چرا که می توان گفت این آیه کلید کل قرآن است و از طریق درک آن می توان به تمام قرآن دسترسی یافت. «وَقَالَ الرَّ‌سُولُ یَا رَ‌بِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هَذَا الْقُرْ‌آنَ مَهْجُورً‌ا : و پیامبر [در قیامت] می‌گوید: پروردگارا امت من این قرآن را رها کردند»



زهرا همه مردم را به پیروی از امر ولایت به ویژه امر رهبری در  تربیت حافظان قرآنی توصیه کرد و گفت: اگر همه به این باور قلبی برسیم که باید فرامین رهبری را عملی نماییم، خود به خود به سوی حفظ قرآن سوق داده شده و تلاش می کنیم تا قرآن را سرلوحه زندگی قرار دهیم.


زهرا فلا ح زاده حافظ کل قرآن دعایی قرآنی را بدرقه راه ما و تمام مسلمانان کرد: آیه 193 سوره آل عمران: « رَّبَّنَا إِنَّنَا سَمِعْنَا مُنَادِيًا يُنَادِي لِلإِيمَانِ أَنْ آمِنُواْ بِرَبِّكُمْ فَآمَنَّا رَبَّنَا فَاغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَكَفِّرْ عَنَّا سَيِّئَاتِنَا وَتَوَفَّنَا مَعَ الأبْرَارِ : پروردگارا ما شنيديم كه دعوتگرى به ايمان فرا مى‏خواند كه به پروردگار خود ايمان آوريد پس ايمان آورديم پروردگارا گناهان ما را بيامرز و بديهاى ما را بزداى و ما را در زمره نيكان بميران »




Your Rating
Average (5 Votes)
The average rating is 4.2 stars out of 5.


شهرستان ابرکوه شهرستان ابرکوه

استان یزد استان یزد