Skip to Content

نمایش محتوا نمایش محتوا

رئیس اداره محیط زیست ابرکوه مطرح کرد

شناسایی و ثبت 40 گونه پرنده ارزشمند در ابرکوه/ زاد و ولد گور خر در ابرکوه رتبه اول استان/ خشکسالی طبیعتاً بر چرخه غذایی جانوران اثر دارد


رئیس اداره محیط زیست ابرکوه گفت: حدود 40 مورد پرنده ارزشمند مثل: بالابان، هوبره، شاهین پشت گردن سرخ، خروس کولی اجتماعی، کرکس مصری، و ... شناسایی و به ثبت رسیده اند.

حسن تیموری رئیس اداره محیط زیست ابرکوه در گفتگوی اختصاصی با سرو ابرکوه، ضمن تبریک عید سعید فطر و آرزوی قبولی طاعات همشهریان و هموطنان، اظهار کرد: بیش از 20 گونه جانوری در شهرستان ابرکوه وجود دارد که شامل: میش و قوچ، کل و بز، آهو، جبیر (نوعی آهو بز)، کفتار، گرگ، شغال، روباه، روباه شنی، شاه روباه، کاراکال، گور خر و گاهی مواقع پلنگ دیده می شود.


تیموری افزود: از این تعداد گونه های جانوری در ابرکوه، حدود 40 مورد پرندگان ارزشمند مثل: بالابان، هوبره، شاهین پشت گردن سرخ، خروس کولی اجتماعی، کرکس مصری، بحری، انواع عقاب و شاهین ها و ... شناسایی شده و به ثبت رسیده اند.

رئیس اداره محیط زیست ابرکوه یکی دیگر از دیدنی های جذاب طبیعت ابرکوه را سایت گور خر پنج انگشت معرفی کرد، که امسال رتبه برتر زاد و ولد را در استان از آن خود کرد و افزایش نسل خوبی داشت.


افزایش گور خر در ابرکوه نسبت به سال گذشته
وی عنوان کرد: سال گذشته یازده رأس گور خر در این سایت بودند، که امسال 7 مورد تولد گزارش شد و از این تعداد فقط یک رأس گور خر به علت دیرزایی، تلف شد، که نسبت به دو سال گذشته آمار بسیار خوبی بود. در حال حاضر تعداد 17 رأس گور خر در سایت شهرستان نگهداری می شوند که ان شاءالله در آینده نزدیک از زیستگاه قدیمی در طبیعت رها سازی خواهند شد.

تیموری بیان کرد: منطقه شکار ممنوع کوه عیش اعلی و کفه طاقستان از مناطقی است که تحت مدیریت سازمان محیط زیست اداره می شود و اگر چه تعارضاتی از قبیل برخی معادن در آن وجود دارد، ولی زیستگاه بسیار جالبی است.

این مقام مسئول با اشاره به سرو دومین موجود زنده جهان؛ که ابرکوه با آن شناخته شده است، گفت: در سال جاری دوازدهمین جایزه ملی محیط زیست، به فرماندار ابرکوه نماینده هیأت امناء سرو ابرکوه، تعلق گرفت.


تأثیر خشکسالی بر گونه های مختلف گیاهان/ ساخت آب انبار برای جانوران در طبیعت ابرکوه
وی اذعان کرد: ابرکوه شهری کویری، با میزان بارندگی کم و رطوبت نسبی است که زیبایی ها و دیدنی های جذابی دارد، ولی خشکسالی های اخیر به نوعی این جاذبه ها را تهدید می کند. هر چند تأثیر زیادی بر گونه های جانوری نداشته است ولی تأثیراتی چشمگیر بر گونه های گیاهی شهرستان داشته و آنها را از بین برده است، که طبیعتاً این دو بر هم تأثیر دارند.

تیموری خاطر نشان کرد: البته در این راستا تا کنون سعی کرده ایم با تدابیر مختلف، جلو خسارت ها و تلفات احتمالی را بگیریم و با ساخت آب انبار در بسیاری از مناطق و آبرسانی به جانواران، کمبود آب آنها را جبران کنیم. حتی در مواقعی که شرایط حاد ممکن است باعث مرگ و میر گونه های جانوری شود، علوفه و تغذیه آنها را فراهم می کنیم.

رئیس اداره محیط زیست ابرکوه، با تاکید بر این مطلب که تا کنون تلفاتی در اثر خشکسالی در شهرستان نداشته ایم، تصریح کرد: انواع گیاهان یک ساله، چند ساله، درختچه ها که تغذیه جانواران مختلف هستند، از بین رفته اند و علت این امر بلایای طبیعی (خشکسالی و عدم بارش برف و باران) است که نمی توان اقدامی کرد.

وی ادامه داد: به طور طبیعی این خشکسالی ها در گیاهان، جانوران را تحت الشعاع قرار می دهد، چرا که با از بین رفتن درختان اهلی و وحشی و همچنین دیگر گیاهان، چرخه غذایی از بین خواهد رفت و آنها ناچار به مهاجرت شده و یا تلف می شوند.


راه اندازی مرکز تحقیقات پرندگان شکاری در ابرکوه
تیموری گفت: خشکسالی های اخیر نه تنها برای جانوران نگران کننده است، بلکه همه موجودات زنده را تهدید می کند که امیدواریم به لطف خدا با بارش رحمت الهی این مشکل رفع شود.

رئیس اداره محیط زیست ابرکوه در پایان ابراز کرد: با توجه به اینکه ابرکوه، کریدور مهاجرت پرندگان شکاری و بومی قابل توجهی است، از دستگاه های مربوطه درخواست راه اندازی مرکز تحقیقات پرندگان شکاری در شهرستان را داریم و این موضوع در دست اقدام می باشد.

 

 

 

سایت گور خر پنج انگشت در ابرکوه

 

 

شاهین پشت گردن سرخ 

خروس کولی اجتماعی 

بالابان

کرکس مصری 

انتهای پیام/ ف




Your Rating
Average (5 Votes)
The average rating is 4.6 stars out of 5.


شهرستان ابرکوه شهرستان ابرکوه

استان یزد استان یزد