Skip to Content

نمایش محتوا نمایش محتوا

با هدف بهبود الگوي مصرف قند و شكر؛

مسابقه اینترنتی «قند و شکر» در ابرکوه برگزار می شود


برای شرکت در مسابقه اینترنتی «قند و شکر» که از طرف شبکه بهداشت و درمان ابرکوه، برگزار می شود، فقط تا پایان فروردین 95 فرصت دارید.

به گزارش سرو ابرکوه؛ مصرف زياد قند و شکر اثرات مضري را بر سلامت انسان برجا ميگذارد. اثرات مصرف زياد اين دو ماده مضر، بر سلامت ‌عبارتند از: ضعف دستگاه ايمني بدن، افزايش خطر بيماري قلبي، افزايش تري‌ گليسريد کلسترول بدخون، تداخل در جذب کلسيم و منيزيم، بروز استئوپروز، چاقي، پوسيدگي دندان، افزايش قند خون و در نتيجه در ابتلا به ديابت موثرند.


آمار نشان مي ‌دهد که سرانه مصرف‌ قند و شکر در کشور ما نسبت به وضعيت جهاني، بسيار بالاست، به طوري که برآورد مي ‌شود، هر ايراني به طور متوسط سالانه مقدار 29 تا 30 کيلوگرم قند و شکر مصرف مي‌ کند، که از ميانگين جهاني که حدود 19  تا 20 کيلوگرم است، به مراتب بيشتر مي ‌باشد.


ميزان مطلوب مصرف قند و شکر طبق مطالعات سازمان جهاني بهداشت، حداقل بايد به کمتر از 15 کيلوگرم در سال (42 گرم در روز در کل مواد غذايي مصرفي) برسد، تا قند و شکر، حداکثر 10 درصد از کل انرژي دريافتي فرد را تامين نمايد و به علاوه، خطر بيماري‌ هاي دندان را به پايين ‌ترين حد برساند.


در همین راستا واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت ابرکوه، مسابقه ای برگزار می کند، که علاقه مندان می توانند، منبع آن را در پایان گزارش دانلود کرده و پاسخ سوالات را به شماره زیر پیامک کنند.


*** سوالات مسابقه اینترنتی در خصوص قند و شکر

1- میانگین سرانه مصرف قند و شکر هر ایرانی در مقایسه با میانگین جهانی چقدر بیشتر است ؟
1) 20-19کیلوگرم                  

2) 39-29کیلو گرم  

3) 19-10کیلو گرم     

4) 29-19کیلو گرم


2- اگر فردی در طول یکسال هر روز یک قوطی نوشابه 300میلی لیتری بنوشد ، میزان افزایش وزن او.....است.
1) 5کیلو گرم 

2) 7کیلو گرم  

3) 9کیلو گرم     

4) 6 کیلو گرم


3- کدام جمله صحیح نمی باشد ؟
1) شانس ابتلاء به دیابت نوع 2 در بزرگسالی در کودکان چاق بیشتر است

2) مصرف منظم نوشیدنی های شیرین به میزان 7وعده یا بیشتر درهفته با افزایش خطر بیماریهای قلبی – عروقی همراه است

3) شیوع دیابت با میزان مصرف قند و شکر ارتباط غیر مستقیم ولی معنی دار دارد

4) برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی کل قند و شکر مصرفی روزانه باید کمتر از 6 قاشق چایخوری یا 25گرم روزانه باشد


4- افزایش کدام نوع چربی در خون ، بعلت افزایش مصرف قند و شکر زیاد می باشد ؟
1) اچ . دی . ال    

2) ال . دی . ال  

3) تری گلیسرید    

4) کلسترول


5- کاهش کدام نوع چربی در خون بعلت افزایش مصرف مواد قندی می باشد ؟
1) اچ . دی . ال   

2) ال . دی . ال  

3) تری گلیسرید                       

4) کلسترول


6- مهمترین عارضه ای که در نتیجه  مصرف زیاد قندهای ساده در بدن رخ می دهد ، کدام است ؟
1) چاقی    

2) دیابت                                                                                     

3) بیماریهای قلبی – عروقی                 

4) همه موارد


7- قند موجود در میوه ها و سبزیها  ، شیر و لبنیات ، حبوبات و غلات جزء کدام دسته از قندها هستند ؟
1) قندهای ساده      

2) قندهای پیچیده 

3) قندهای مصنوعی    

4) فیبر


8– ساده ترین قند که در نتیجه تجزیه مواد نشاسته ای و قندهای پیچیده در بدن تولید می شود وحفظ سطح آن در خون اهمیت دارد چه نام دارد ؟
1) فروکتوز     

2) لاکتوز 

3) گالاکتوز     

4) گلوکز


9- قند موجود در نوشابه های رژیمی چه نام دارد ؟
1) آسه سولفه ام                        

2) آسپارتام

3) ساخارین                           

4) سیکلوماتها


10- کدام جمله در خصوص قندهای ساده صحیح نمی باشد؟
1) برای سفید شدن قنددر روش سنتی از بلانکیت و در روش صنعتی از زغال اکتیو استفاده می شود

2) قندهای ساده به سرعت دربدن تبدیل به قند خون (گلوکز) می شودو موجب افزایش سریع قند خون می شود

3) زیادی مصرف قند ساده در بدن تبدیل به چربی می باش

4) قند ساده موجود در انواع موادغذایی با فرقی ندارند و به صورت یکنواخت جذب می شود.


فایل منبع مسابقه فوق را می توانید، با کلیک در  اینجا  دانلود کنید.


*** جواب ها حداکثر تا تاریخ 31/1/1395 به صورت یک عدد 10 رقمی از چپ به راست به شماره پیامک 100025350003 ارسال شود.


گفتنی است به قید قرعه، به 6 نفر اول برتر، جوایزی اهداء خواهد شد.


انتهای پیام/ ف




Your Rating
Average (5 Votes)
The average rating is 4.2 stars out of 5.


ناشناس ناشناس
سلام. سوال 1 از پایه غلط است. لطفا تصحیح بفرمایید
0 (0 Votes)
Posted on ۱۳۹۵/۰۱/۳۰ ۱۸:۲۳.

شهرستان ابرکوه شهرستان ابرکوه

استان یزد استان یزد