شناسه : 32093902
بانوی کشاورز بهابادی:

مسئولان استان دست دلالان زعفران را کوتاه کنند/ ضرورت ایجاد صنایع فرآوری زعفران در بهاباد


بانوی کشاورز بهابادی گفت: کوتاه کردن دست دلالان از چرخه خریدوفروش محصول زعفران از کشاورزان بهابادی انگیزه‌ای می‌شود تا آن‌ها به سمت این نوع کشت بروند.

به گزارش یزد آوا؛ بهاباد یکی از قطب‌های فعال تولید زعفران استان یزد با 300 هکتار بوده و بیشترین سطح زیر کشت این محصول در استان یزد مربوط به این شهرستان است.

فاطمه سلطانی یکی از بانوان پرتوان بهاباد است که در کنار انجام مسئولیت اصلی همسرداری و فرزند پروری با کشت زعفران سعی دارد در تحقق اقتصاد مقاومتی بکوشد.

وی با بیان اینکه از روی علاقه به حرفه کشاورزی کشت زعفران را انتخاب کرده است، تصریح کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب و همچنین خاک مناسب در شهرستان بهاباد ، کشت زعفران در این شهرستان درآمد خوبی داشته و کفیت زعفران آن نیز بسیار خوب است.

سلطانی با بیان اینکه سطح زیر کشت زعفران در شهرستان بهاباد هرساله رو به افزایش است، گفت: با توجه به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر تحقق اقتصاد مقاومتی کاشت زعفران در شهرستان بهاباد یکی از راه‌هایی است که بانوان این شهرستان می‌توانند به این فرمان رهبر عزیزمان جامه عمل بپوشانند.

وی در مورد چگونگی کاشت، داشت و برداشت زعفران اذعان کرد: زعفران که یک محصول کم آبخواه بوده و کاشت آن از اوایل شهریورماه شروع می‌شود و تا اوایل آبان ماه ادامه دارد.

این بانوی بهابادی ادامه داد: بازده زعفران از سال سوم کشت آن شروع می‌شود و از زمان گلچینی به مدت 20 روز به‌صورت روزانه و در اواخر آبان ماه و اوایل آذرماه انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه برای برداشت زعفران صبح ساعت 6 برای جمع‌کردن گل‌های زعفران می‌رویم و تا شب حدود 15 تا 20 کیلو گل جمع می‌کنیم، خاطرنشان کرد: در هر هکتار بیش از 4 تن پیازچه زعفران مصرف و عمق کاشت بین 15 تا 20 سانتی‌متر و فاصله هر پیازچه در هر ردیف 3 سانتی‌متر هست.

کشاورز بهابادی گفت: برداشت زعفران را با همکاری خانواده‌ام انجام می‌دهیم و درواقع در این حرفه به‌صورت خانوادگی مشغولیم.

سلطانی با اشاره به اینکه این روزها فصل برداشت گل زعفران در یزد و به‌ویژه شهرستان بهاباد است، اظهار کرد: مسئولان می‌توانند با حمایت از کشاورزان به آن‌ها انگیزه دهند تا به سمت کشت این گیاه و گسترش آن بپردازند.

کشاورز بهابادی گفت: کوتاه کردن دست دلالان از چرخه خریدوفروش محصول زعفران از کشاورزان بهابادی انگیزه‌ای می‌شود تا آن‌ها به سمت این نوع کشت بروند.

وی نبود قیمت ثابت برای فروش محصول و از طرفی هزینه‌های بالای کاشت محصول و آب مصرفی را ازجمله دغدغه‌های زعفران کاران عنوان کرد و ادامه داد: برای کاشت، داشت و برداشت زعفران در یک هکتار زمین حداقل 10 تا 12 میلیون تومان هزینه صرف می‌شود.

سلطانی خام فروشی را ازجمله چالش‌های پیش روی زعفران کاران برشمرد و خاطرنشان کرد: ایجاد واحدهای فرآوری و صنایع تکمیلی زعفران در بهاباد موجب  بهره بری بیشتر این محصول خواهد شد.

انتهای پیام/ش 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.