شناسه : 22550002

نفع دولت از استیضاح وزیر آموزش و پرورش


استیضاح برخی از وزرای کابینه توسط مجلس علاوه بر اینکه خواسته ی دولت را با هزینه مجلس عملی می کند، شرایطی را به وجود می آورد تا دولتی ها با تمسک به آن بتوانند بار دیگر بر طبل «نمی گذارند دولت کار کند» بکوبند.

به گزارش یزد آوا به نقل از عصرسیاست؛ کمتر از دو هفته قبل بود که بحث استیضاح وزیر آموزش و پرورش در برخی رسانه‌ها مطرح شد؛ به طوری که یکی از نمایندگان مجلس در گفت وگو با خبرگزاری تسنیم از کلید خوردن طرح استیضاح فانی خبر داد. وی گفت: با توجه به گذشت سه ماه از آغاز به کار مجلس دهم، مطالبات مردم و معلمین از نمایندگان خود در مجلس سبب شد تا جمعی از نمایندگان فارغ از گرایشات فراکسیونی خود، خواستار استیضاح وزیر آموزش و پرورش باشند.

علیرضا مقصودی نماینده سبزوار در این رابطه ادامه داد: طرح استیضاح علی‌اصغر فانی مدتی است که تهیه شده و با توجه به استقبال زیاد نمایندگان از طرح استیضاح، پیش‌بینی می‌شود تعداد امضاها در همان مرحله اول به 100 امضا برسد. البته در این مدت جمع زیادی از نمایندگان به صورت شفاهی و پیامکی آمادگی خود را برای امضای طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش اعلام کردند. وی همچنین گفت: طراحان و امضاکنندگان طرح استیضاح فانی از هر سه فراکسیون امید، مستقلین و ولایت هستند و هدف آن‌ها از استیضاح وزیر آموزش و پرورش حفظ حقوق و منافع فرهنگیان و 12 میلیون دانش آموز است. این اظهارات در حالی بود که همان روز سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس در واکنش به بحث استیضاح وزیر آموزش و پروش در مصاحبه با خبرگزاری فارس در پاسخ به این پرسش که «آیا موضوع در خصوص استیضاح وزیر آموزش و پرورش در کمیسیون آموزش مطرح شده است؟»، اظهار داشت: خیر، چنین چیزی مطرح نیست. من این موضوع را نشنیده‌ام و چنین چیزی در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مطرح نشده است. وی خاطرنشان کرد: ممکن است یک تعدادی از نمایندگان مجلس جنین نظری داشته باشند اما این موضوع را نشنیده‌ام و اصلاً مطرح نیست.

این مباحث در حالی است که بیش از یک سال قبل نیز استیضاح وزیر آموزش و پروش در مجلس نهم انجام شد، اما رای نیاورد و فانی بار دیگر وزیر باقی ماند. در شرایطی کنونی به نظر می رسد عملکرد ضعیف وزارت آموزش و پرورش شرایطی را به وجود آورده که حتی خود دولت هم علاقه ای به ابقای علی اصغر فانی ندارد و از استیضاح او در مجلس بدش نمی آید. این نکته ای است که حتی یکی از چهره های اصلاح طلب نیز بر آن تاکید دارد. عبدالله ناصری در این رابطه در مصاحبه با روزنامه آرمان می گوید: «ناکارآمدی برخی اعضای کابینه و همچنین مدیران استانی برای اصلاح‌طلبان و همچنین خود آقای روحانی مسجل شده است. آقای روحانی به دنبال یک فرصت مناسب است تا برخی اعضای ناکارآمد خود را تغییر بدهد. با این وجود به نظر می‌رسد آقای روحانی قصد دارد هزینه تغییر کابینه را به گردن مجلس بیاندازد. به همین دلیل نیز فراکسیون امید خیلی زود پای خود را از موضوع استیضاح وزیر کار کنار کشید و به طور قطعی این اتفاق درباره وزیر آموزش و پرورش نیز خواهد افتاد. به صورت کلی در شرایط کنونی تصمیم اصلاح‌طلبان این است که فراکسیون امید در استیضاح هیچ کدام از وزرای کابینه در مجلس مشارکت نداشته باشند. به نظر من آقای روحانی شخصا باید مسئولیت تغییر کابینه را برعهده بگیرد و اجازه ندهد مجلس و اصلاح‌طلبان این هزینه را پرداخت کنند.»

در واقع به نظر می رسد دولت نه تنها با استیضاح برخی از وزرا مشکلی ندارد، که حتی در خفا از آن استقبال هم می کند. استیضاح برخی از وزرای کابینه توسط مجلس علاوه بر اینکه خواسته ی دولت را با هزینه مجلس عملی می کند، شرایطی را به وجود می آورد تا دولتی ها با تمسک به آن بتوانند بار دیگر بر طبل «نمی گذارند دولت کار کند» بکوبند.

انتهای پیام/

رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.