شناسه : 21854976
با حلوا حلوا کردن دهان ملت شیرین نمی‌شود

آشفته بازار شکر و گرانی مواد غذایی+ قیمت اقلام اساسی در یزد


گزارش‌های میدانی از سطح بازار نیز حاکی از افزایش قیمت کالاهای اساسی است و سبب فشار بر بسیاری از خانواده ها شده و هیچ تناسبی با تورم تک رقمی ندارد.

به گزارش یزد آوا به نقل از آوای‌اقتصاد، درحالی دولتمردان یازدهم تک رقمی شدن نرخ تورم را از افتخارات خود می‌دانند که عموم مردم این کاهش نرخ تورم را در زندگی خود حس نمی‌کنند و این روزها گرانی است که فکر اکثر مردم را به خود مشغول کرده است.

هر چند سرعت رشد قیمت‌ها کمتر شده است اما همچنان قیمت اغلب کالاهای اساسی روند صعودی داشته است و مردم در خریدهای روزانه‌شان حتی شاهد افزایش قیمت هفتگی بسیاری از کالاها هستند از این رو است که این کاهش نرخ تورم از سوی مردم قابل پذیرش نیست.

رکود اقتصادی شدیدی بر اقتصاد کشور سایه افکنده است و در نتیجه سیاست‌های ضد تورمی دولت رکود در کشور عمیق‌تر شده و از این رو نرخ تورم تک رقمی، دستاوردی که دولت به آن افتخار می‌کند تاثیری در وضعیت معیشت و سفره خانوارها نگذاشته است.

علاوه بر افزایش قیمت‌هایی که در بازار به دلایل گوناگون رخ می‌دهد گرانی چند باره قیمت کالاهای اساسی با مجوز دولتی نیز بازار را تحت تاثیر قرار می‌دهد که در آخرین مورد می‌توان به  گرانی 9 درصدی روغن با مصوبه دولت اشاره کرد.

هرچند نرخ تورم 9.5 درصد اعلام شده است اما براساس آمارها و گزارش‌های میدانی از بازار نرخ تورم مواد خوراکی به مراتب بسیار بالاتر از این نرخ تورم اعلامی از سوی دولت است و گرانی در کالاهای اساسی هنوز مهار نشده است.

در این مورد یکی از کسبه بازار در گفتگو با خبرنگار آوای‌اقتصاد گفت: این روزها علی‌رغم این که بازار به شدت بی‌رونق است اما بسیاری از کالاهای مصرفی افزایش قیمت داشته‌اند که همین موضوع به تشدید رکود در بازار دامن زده است.

وی با اشاره به افزایش قیمت برنج خارجی در بازار اظهار داشت: با نزدیک شدن به فصل برداشت برنج، برای حمایت از تولیدکننده و ترغیب بیشتر مردم به خرید برنج ایرانی واردات برنج خارجی ممنوع شده است و این موضوع باعث شده قیمت برنج خارجی تحت تاثیر جو روانی بازار افزایش قیمت داشته باشد.

این فروشنده مواد غذایی با بیان این که عده‌ای از توزیع کنندگان از فروش برنج خارجی امتناع می‌کنند ادامه داد: در ماه‌های گذشته حجم قابل توجهی برنج به کشور وارد شده و انبارها پر از برنج است اما عده‌ای با هدف کسب سود از عرضه برنج‌ خودداری می‌کنند اما به مرور تعادل به بازار باز خواهد گشت.

وی در خصوص قیمت انواع برنج در بازار گفت: قیمت عمده فروشی برنج فجر 9000، طارم فریدون کنار 12,500 و کشت دوم 13,500 است که با حاشیه سود 12 درصد در سطح مغازه‌ها و فروشگاه‌ها بفروش می‌رسد. البته در بازار برنج‌های بدون شناسنامه وجود دارد که کیفیت لازم را ندارد و به قیمت‌های کمتری بفروش می‌رسد.

این مغازه‌دار در مورد قیمت چای در بازار اذعان داشت: قیمت انواع چای بسته به نوع و مارک آن متفاوت است. قیمت بسته‌ نیم کیلویی چای مسما 22,500، گلستان 19,900، احمد 18,500 تومان است.

وی اظهار داشت: قیمت شکر از سوی بازرگانی 3 هزار تومان اعلام شده اما شکر با چنین قیمتی در بازار نیست. در بازار آشفته این کالا، با واسطه و دلالی شکر به قیمت 3,175 تومان به دست عمده فروش می‌رسد که نه فاکتور دارد و نه فروشنده جرأت می‌کند آن را در مغازه نگه دارد.

وی با بیان این که قیمت روغن از اول مرداد 9 درصد افزایش می‌یابد ادامه داد: قیمت مصرف‌کننده روغن 4 و 5 کیلویی به ترتیب 18,100 و 21,800 تومان و روغن مایع 810 گرمی و سه لیتری نیز به ترتیب 4.150 و 13,500 است.

این کسبه بازار اعلام کرد: با آغاز فصل برداشت و توزیع حبوبات انتظار می‌رود در روزهای اخیر  قیمت ها کاهش یابد اما تا به اکنون خبری از کاهش قیمت نبوده است.  قیمت بسته‌های 800 گرمی نخود8,950، عدس 8,800، لوبیا قرمز 8,600 و لپه 8,900 است.

همان گونه که گفته شده گزارش‌های میدانی از سطح بازار نیز حاکی از افزایش قیمت کالاهای اساسی است و سبب فشار بر بسیاری از خانواده ها شده و هیچ تناسبی با تورم تک رقمی ندارد. بر همین اساس است که آمارهای منتشر شده از تورم تک رقمی با سبد معیشتی مردم همخوانی ندارد یا به عبارتی واقعیت اقتصاد ایران با آمارها و ارقام و اعداد اعلامی نمی خواند.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.