نمایش محتوا
عملی شدن اقتصاد مقاومتی در گرو «مصرف صحیح» جامعه
یکی از محورها و مبانی اساسی سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی «مديريت مصرف با تأكيد بر اجراي سياستهاي كلي اصلاح الگوي مصرف و ترويج مصرف كالاهاي داخلي همراه با برنامه ريزي براي ارتقاء كيفيت و رقابت پذيري در توليد» است. اهمیت میزان و نوع مصرف در جامعه به حدی است که بسیاری از کارشناسان معتقدند نخستین گام در اقتصاد مقاومتی اصلاح الگوی مصرف است زیرا با مصرف است که تولید و سرمایه گذاری در اقتصاد جهت میگیرد.
مردم و خانوادهها دو عنصر اصلی کم و کیف مصرف در جامعه میباشند و آن گونه که مقام معظم رهبری فرمودند: « در زمینه ی مصرف، عمده کار دست مردم است که این بخشی از اصلاح الگوی مصرف است که من دو سال قبل اینجا به ملت ایران عرض کردم و بخشی از جهاد اقتصادی است که سال گذشته عرض کردم. تولید ملی مهم است. این را باید هدف قرار بدهند».
ایشان استفاده از مارکهای خارجی در پوشاک، وسایل منزل، مبلمانمان، امور روزمره و در خوراکی ها را تفاخری غلط دانستند و بر استفاده از تولیدات کارگر ایرانی تاکید کردند.
اقتصاد مقاومتی محورهای متعددی دارد که در این میان توجه به اصلاح الگوی مصرف حاکم بر جامعه بسیار بااهمیت است زیرا بدون هدایت مردم برای تحقق عملی اقتصاد مقاومتی، راهکارهای سیاستی و حمایتی دولت محکوم به شکست خواهد بود و به جز هزینه های بسیار برای دولت، ثمرهای نخواهد داشت. به طور کلی میتوان گفت عموم مردم در اجرای اقتصاد مقاومتی نقش به سزایی دارند که در این میان میزان و نوع مصرف آنان بسیار بااهمیت است.
مقوله مصرف در جهت اجرای عملی اقتصاد مقاومتی موارد گوناگونی را شامل میشود. از ریزترین تا کلیترین مسائل که در تمامی آنها باید به این موضوع توجه کرد که مصرف این کالا و یا اقدام به چنین کاری به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک میکند یا خیر؟ توجه به مقوله مصرف با هدف قرار دادن تحقق اقتصاد مقاومتی جنبه های متفاوتی دارد که در زیر به چندی از آن پرداخته می شود:
*مهمترین نکته در مصارف هر خانوار ایرانی توجه به خرید کالاها و اقلام تولید داخل است؛ که مقام معظم رهبری نیز بارها بر آن تاکیدات فراوانی داشته اند. مردم باید به این موضوع توجه کنند که خرید کالاهای ایرانی شغل کارگر ایرانی را تضمین میکند و برعکس با خرید کالاهای خارجی مشاغل کارگران ایرانی نابود میشود. صنعت کیف و کفش ایرانی در نتیجه واردات بیرویه و تمایل مردم به استفاده از آنان باعث نابودی صنعت دیرینه کفش ایران شد و کارگران این صنعت دیرینه بودند که تجربه تلخ استفاده از کالای خارجی را چشیدند. گفتنی است بسیاری از صنایع دیگر نیز وضعیت مشابهی دارند که اگر برای نجات آنان اقدامی صورت نگیرد محکوم به نابودی هستند.
** از دیگر نکات قابل توجه در مقوله مصرف، اسراف و تبذیر است. اسراف در جامعه مذهبی ایران به حدی پیشرفته است که عمل به آن عادی است و خلاف آن نشانه عقبافتادگی است. امروز اسراف در خوراک، پوشاک، وسایل زندگی، وسایل ارتباطی چون موبایل و .... در طبقات مرفه جامعه بسیار شدید شده است و طبقات معمولی و متوسط جامعه نیز برای جانماندن از مد روز در حد توان خود تن به اسرافهای امروزی میدهند.
رواج مصرفگرایی و اسراف آفت جامعه امروز ایران است که توسط دشمنان کشور به بطن جامعه مذهبی ایران تزریق شده است. با تغییرات تکنولوژی و پیشرفت آن در تمام عرصهها شاهد آن هستیم کشورهای پیشرفته محصولات خود را روانه کشورهای جهان سومی کرده و بازار فروش خود را در آن جا مییابند. این درحالی است که کشورهای مصرفکننده منابع و ثروت ملی خود را برای خرید محصولات مصرفی کشورهای غربی صرف میکنند.
توسعه ی اقتصادی بر مبنای سرمایه داری مصرفی، نسخه ای است که غرب برای اقتصاد خود پیچیده است و برای اینکه بتواند کشورهای در حال توسعه را نیز به صورت بازاری برای مازاد محصولات تولیدی خود درآورد و آنان را به خرید این کالاها تشویق کند، چاره ای نمی بیند جز آنکه مصرف گرایی را به صورت ارزش برای آنان درآورد.
از دیگر جنبههای مصرفگرایی در کشورهایی چون ایران مدگرایی است که در هر فصل برای هر ماه نوع پوشش متفاوتی ارائه میشود و جوانان با اسراف و زیادهخواهی سرگرم مد و ظواهر شده و از ارزشهای واقعی دور می شوند. تعبیری که مقام معظم رهبری از خطر مصرف گرایی برای جمهوری اسلامی ایران دارند، تعبیر «بیماری اجتماعی» است (در دیدار دانشگاهیان سمنان، 18 آبان 1385). رهبری در سال 81 نیز آن چنان به پدیده ی مصرف گرایی در جامعه انتقاد می کنند که شاید تا آن زمان این چنین نسبت به این موضوع واکنشی صورت نگرفته بود. ایشان فرمودند: «مصرفگرایی، جامعه را ازپای درمیآورد. جامعهای که مصرف آن از تولیدش بیشتر باشد در میدان های مختلف شکست خواهد خورد.» (بیانات در خطبه های نماز عید فطر، 15 آذر 1381).
یکی از ابزارهای قوی و تاثیرگذار در موضوعات مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی رسانه ملی است که متاسفانه در ایران از این ابزار نیز آگاه یا ناآگاه در جهت خلاف هدف و منافع جمهوری اسلامی ایران استفاده شده است. متاسفانه عملکرد رسانه ملی در زمینه فرهنگسازی و نمایش الگوهای مصرف ایرانی اسلامی مثبت نبوده است به جرات میتوان گفت در تمامی برنامهها فیلمها و سریالها، همه به نوعی رواج تجملگرایی، مدگرایی و مصرفگرایی مشهود است.
*** از دیگر نکات قابل توجه در خصوص مسأله مصرف کالاهای خارجی در کشور موضوع واردات و قاچاق است. متاسفانه حجم و نوع محصولات وارداتی در سالهای اخیر به شدت افزایش یافته است و این موضوع برای کشور وسیع و جمعیت 75 میلیونی ایران دردآور است. واردات در سال های اخیر ضربات جبرانناپذیری بر تولید داخلی وارد کرده است و باعث تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی شده است.
نکته دیگر در خصوص واردات این است که بسیاری از اقلام وارداتی کشور چنان چه به کشور وارد نشوند مشکلی خاصی بوجود نمیآید؛ بسیاری از کالاهای لوکس که بیشتر جنبه تجمل و مدگرایی داشته و فقط ارز از کشور خارج میشود. کشور ایران که دچار تحریم های خصمانه دشمن قرار دارد چه نیازی به واردات چوب گلف، دستمال گردن، مجسمه تزئینی و ..... دارد؟
از سویی دیگر بسیاری از کالاهایی که از خارج از کشور تامین میشود را میتوان در داخل کشور تولید کرد به طور مثال در ایران هیچ گونه سوزن، سنجاق و اقلام مشابه تولید نمیشود!!! آیا ایران تکنولوژی تولید سوزن را ندارد؟ آیا ایران توانایی تولید چنین کالاهایی را ندارد؟؟
نکته بسیار مهم آن است که باید میزان و حجم واردات در کشور مورد بازبینی و تجدید نظر قرار گیرد و از واردات بسیاری از اقلام غیرضروری و مواردی که توان داخلی برای تولید آنان وجود دارد جلوگیری به عمل آید.
در خصوص موضوع قاچاق و واردات علاوه بر این که مردم باید از خرید آنها امتناع ورزند دولت نیز باید اقدامات جدی در جهت حمایت از تولیدات داخلی انجام دهد، به گونهای که وجود قاچاق کالا در کشور کاملا ریشه کن شود و واردات کالاهای مورد نیاز نیز بر اساس اصول اقتصاد مقاومتی صورت گیرد.
با نگاهی عمیق به بسیاری از کالاهای مصرفی ایرانیان مشخص میشود که درصد قابل توجهی از کالاها و اقلام مصرفی تولید داخل نیست؛ بسیاری از کالاها که به نام کالای ایرانی شناخته می شوند یا به طور کامل در خارج از کشور تولید میشود و صرفا برند ایرانی میگیرد یا این که درصد قابل توجهی از مواد مورد نیاز برای تولید آن از خارج از کشور تامین میشود.
جامعه ایرانی باید به این موضوع توجه کنند که با مصرف کالاهای داخلی، تولید بسیاری از کالاها در داخل کشور انجام خواهد شد که در نتیجه علاوه بر رها شدن ایران از وابستگی به خارج، فرصتهای بسیار شغلی برای جوانان ایرانی ایجاد خواهد شد.
با توجه به شرايط و نياز امروز کشور، ضروري است الگوی نامطلوب مصرف در جامعه با همکاری و احساس مسئولیت همه آحاد مردم جامعه، اعم از مديران دولتي، قانونگذاران، برنامهريزان و تودهي مردم اصلاح گردد تا با یک الگوی مصرف صحیح، علمی و کارشناسی وابستگی کشور به خارج کاسته شود و از نابودی حجم عظیمی از سرمایه ملی جلوگیری به عمل آید و از سوی دیگر شاهد شکوفایی و رونق اقتصاد کشور و کاهش بیکاری و سایر معضلات ناشی از ان باشیم.
Related Assets:
-
شناسایی ظرفیت های برتر ابرکوه جهت تحقق اقتصاد مقاومتی/ ضرورت همدلی مردم و مسئولان در سال جدید/ عدم توجه به برخی پتانسیل های شهر
-
زنان برای لبیک به فرمان رهبری چکار کنند؟
-
پلمپ انبارهای برنج ادامه دارد
-
تولید داخلی در انبار می ماند در حالی که ۲.۷میلیون تن فولاد وارد شده است
-
نفوذی ها در پی ریشه کنی تولید داخل هستند
-
از موشکهای آنچنانی تا خودروهای اینچنینی
یادداشت
| |
| |
| |
| |
| |
| |
|
گفتگو
| |
| |
| |
| |
| |
| |
|
شهرستان ابرکوه
-
برداشت ۱۵ هزار تن زردآلو در ابرکوه (Opens New Window)
-
رادیو شهری ابرکوه راه اندازی شود (Opens New Window)
-
ثبت نام 100 نفر در طرح اقدام ملی مسکن ابرکوه (Opens New Window)
-
کاهش 20 درصدی برداشت هلو و شلیل در ابرکوه (Opens New Window)
-
اختصاص ۷۰ میلیارد کمک بلاعوض برای توسعه سامانه آبیاری نوین در ابرکوه (Opens New Window)
-
آغاز ضدعفونی محل نگهداری احشام در ابرکوه (Opens New Window)
-
کودک کتابخوان ابرکوهی برگزیده پویش ملی «با کتاب در خانه» شد (Opens New Window)
-
اجرای تعزیه در اسدآباد ابرکوه با قدمت نیمقرن به روایت تصویر (Opens New Window)
-
اردی؛ محلهای عاشورایی در دل شهر مهردشت به روایت تصویر (Opens New Window)
-
اجرای نخستین مانور مشترک «مدیریت ازدحام مصدومان ترافیکی» در ابرکوه+ عکس (Opens New Window)
-
عزاداری واقعی با معرفت و شناخت همراه است/ برخورد قاطعانه و بیتعارف قوه قضائیه با مفسدان نماد امربهمعروف و نهی از منکر است (Opens New Window)
-
افتتاح نخستین نمایشگاه عکس «نمای محرم» در سیدون علی نقیا ابرکوه به روایت تصویر (Opens New Window)
-
بدحجابی و پوشش نامناسب زنان ریشه در بیغیرتی مردان دارد/ با حفظ دین و ناموس، امام زمان را یاری کنیم (Opens New Window)
-
آیین تکریم و معارفه مسئول دفتر نمایندگی ولیفقیه در سپاه ابرکوه+ تصاویر (Opens New Window)
-
علت کنسل شدن اجرای ورزش زورخانهای بخش بهمن در جشن غدیر ابرکوه چه بود؟ (Opens New Window)
-
عزاداری سکولار و بدون خروجی سیاسی در بین مردم جایگاهی ندارد (Opens New Window)
-
استقبال از محرم و تعویض پرچمهای امامزاده احمد (ع) ابرکوه به روایت تصویر (Opens New Window)
-
کتابخوان 8 ساله ابرکوهی برگزیده نخستین جشنواره ملی «هدهد سفید» شد+ عکس (Opens New Window)
-
نامگذاری دو خیابان به نام «زکات» در بخش بهمن شهرستان ابرکوه+ عکس (Opens New Window)
-
دستگیری 3 سارق در ابرکوه و اعتراف به 20 فقره سرقت (Opens New Window)
استان یزد
-
افزایش 10 میلیون تومانی سقف تسهیلات مسکن روستایی (Opens New Window)
-
موزه آب یزد تعطیل شد (Opens New Window)
-
خسارت 5 درصدی آفت مگس مدیترانه ای در یزد در سال گذشته (Opens New Window)
-
فعالیت ۱۰۰ شرکت دانش بنیان در استان یزد (Opens New Window)
-
تولید ماسک در یزد 100 درصد افزایش یافت (Opens New Window)
-
افشای هویت تروریستی ارتش آمریکا در کتاب «حام» (Opens New Window)
-
خرید تضمینی بیش از هزار تن گندم از کشاورزان یزدی (Opens New Window)
-
تامین 90 درصد گوشت یزد از خارج استان/ پایین نگهداشتن قیمت گوشت در استان موجب کاهش واردات دام است (Opens New Window)
-
مدیران شایسته باید جایگزین مریدان وابسته شوند (Opens New Window)
-
ثبت نام 100 نفر در طرح اقدام ملی مسکن ابرکوه (Opens New Window)
-
خانوادهها با بهانهگیری جلوی راه ازدواج فرزندان خود سنگاندازی نکنند (Opens New Window)
-
حضور پیرغلامان 25 کشور اسلامی در یزد/ با برگزاری اجلاس پیرغلامان بار دیگر شور حسینی را شاهد خواهیم بود (Opens New Window)
-
در مجالس روزهای پایانی ماه ذیالحجه، جریان مباهله تبیین شود/ لزوم توجه به مجالس شادی اهل بیت (ع) (Opens New Window)
-
اینجا خیلی حس و حال خوبی دارم/ دوست دارم دوباره به حج بیایم (Opens New Window)
-
هشتگ "یزد_دیدنی" و "یزد_شهر_بادگیرها"ترند نخست توئیتر فارسی شد (Opens New Window)
-
تجلیل از خیرین مدرسه ساز و مدرسه یار اسفندآباد ابرکوه به روایت تصویر (Opens New Window)
-
مرحله دوم توزیع میوه در یزد آغاز شد (Opens New Window)
-
کاهش ازدواج و افزایش طلاق در 11 ماهه سال 97 در یزد (Opens New Window)
-
رونق تولید گردونه اقتصادی کشور را به حرکت درمیآورد (Opens New Window)
-
به عملکرد خودم نمره 16 میدهم (Opens New Window)