نمایش محتوا
مشروح بخش اول مناظره ۸نامزد انتخابات
به گزارش سروابرکوه، دقایقی پیش نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری یازدهم وارد استودیوی مناظره ها شدند و رسما از این استودیو رونمایی شد. مناظره اقتصادی ۸ کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از ساعت ۱۶ آغاز شد.
محمدباقر قالیباف، سعید جلیلی، حسن روحانی، محمدرضا عارف، علیاکبر ولایتی، محسن رضایی، غلامعلی حداد عادل و محمد غرضی در این مناظره حضور دارند.
مهمترین محورهای این مناظره به شرح زیر است:
** در ابتدا "مرتضی حیدری" مجری مناظره توضیحاتی درباره چگونگی رسیدن به این شیوه مناظره و کیفیت سوالات ارائه کرد و بر محرمانه بودن سوالات مناظره تاکید کرد.
** حیدری: بینی و بین الله تنها من، ضرغامی و دو تن از مدیران اجرایی سازمان از سوالات خبر داشتند.
** حیدری: بسیاری از نظرسنجیها نشان میدهد که بیش از نیمی از مردم هنوز نامزد نهایی را انتخاب نکردن و منتظر مناظرهها هستند. همین حساسیتها و اهمیت مناظره باعث میشود که ما در زمانبندی مناظره نهایت دقت و سختگیری را داشته باشیم.
** حضور طلوعی رئیس جام جم به عنوان نماینده ناظر ستاد انتخابات صداوسیما درکنار حیدری، مجری برنامه.
** قرعهکشی حیدری برای تعیین اولین فردی که پشت تریبون برود. نام غرضی به عنوان اولین فرد در قرعهکشی استخراج شد.
** غرضی پشت تریبون رفت. سوال حیدری: مشکل اشتغال را چگونه و تا چه اندازهای و تا کی مهار خواهید کرد؟
**غرضی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مشکل اشتغال را تا چه حد و چگونه در دولت خود مورد اولویت قرار داده و حل می کنید، گفت: مال در ۱۰۰ سال گذشته تولید نداشتیم و اشتغال وقتی سامان پیدا می کند که تولید سامان پیدا کند و اشتغال بعد از اینکه محکم جلوی تورم بایستیم تولید می شود.
** در ادامه قالیباف در فرصت ۳۰ ثانیه ای خود درباره اشتغال گفت: باید منابع اقتصادی تولید کنیم و نقدینگی فعلی را به سمت تولید متمرکز کنیم.
** در ادامه حدادعادل گفت: ما باید با دادن یارانه و … کمک کنیم که کارخانه های تولیدی احیا شده و از تعطیلی آن ها جلوگیری کنیم و اگر دولت بدهی های خود را ندهد، اشتغال بر روی زمین می ماند.
** همچنین ولایتی در تکمیل سخنان غرضی اظهار داشت: باید تولید را مردمی کنیم و از کشاورزی و صنعت حمایت درست صورت گیرد.
** رضایی در ادامه افزود: بیکاری و تورم دو مقوله جدا از هم هستند، تقویت کارآفرینی در کشور و توانمدسازی از الزامات اشتغال است.
** جلیلی در ادامه به اهمیت بیکاری اشاره کرد و اظهار داشت: برای حل معضل بیکاری باید به مشکلات تولید و اولویت ها بپردازیم و از مزیت های خود استفاده کنیم.
** در ادامه عارف گفت: صنعت نیمه تمام ما باید کامل شده و سهم یارانه صنعت پرداخت شود و نقندینگی به سمت تولید هدایت شود، رونق فضای کسب و کار سبب ایجاد اشتغال می شود و نیازمند برنامه و طرح های ویژه هستیم که استفاده از صنعت گردشگری از این طر ح ها است.
** روحانی اظهار داشت: بهبود فضای کسب و کار از راه حل های رفع بیکاری است؛ باید فرصت شغلی پایدار ایجاد کنیم.
** در ادامه غرضی درباره اظهارات خود ادامه داد: امکان ندارد در تولید رقابت خارجی را به حساب نیاوریم؛ در ایران هزینه پول بیش از تورم است و تورم ۲۵ درصدی سرمایه ای را برای تولید نمی گذارد.
** در ادامه عارف در فرصت اولیه ۲ دقیقه ای خود در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نگاه شما برای نظام تصمیم گیری کشور، تعامل با سایر قوا و نهادهای نظارتی چیست؛ گفت: ما باید مبنا را بر شایسته سالاری گذاشته و با استفاده از خرد جمعی و تعامل میان قوا
** حداد در ادامه گفت: من موافقم که نباید با تغییر دولت کشور از نیروهای کارآمد خالی شود و
** روحانی گفت: باید از خودمحوری فاصله گرفته و نگذاریم کارشناسان منزوی شوند و کشور باید فراجناحی اداره شود و باید نقد درست صورت گیرد.
ولایتی ادامه داد: وجه مشترک جریان های سیاسی پایبندی به نظام، ولایت فقیه و قانون اساسی است.
** رضایی در ادامه گفت: معیار من برای بکارگیری افراد کارآمدی و پذیرش ولایت فقیه و نظام است.
** جلیلی ادامه داد: گفتمان نظام انقلاب کارآمدترین گفتمان است. مردم، طیف های مختلف سیاسی و کسانیکه در دستگاه دولتی هستند سه عنصر اساسی در تصمیم سازی های سیاسی کشور هستند.
** قالیباف در ادامه گفت: مردم می خواهند مشکلاشان حل شود، در شورایی شهر ما بودیم هم اصولگرایان و هم اصلاح طلبان بودند و هیچ مشکلی پیش نیامد و باید بر اساس سند برنامه حرکت کنیم نه بر اساس سلایق شخصی.
** غرضی گفت: تقسیم کشور به گروه های مختلف سیاسی خلاف شان نظام و نقض حاکمیت است.
** عارف در پایان فرصت خود گفت: دولت خاتمی بهترین تعامل را با مجلس اصولگرا داشت و بنده بر همین اساس حرکت می کنم.
** در ادامه رضایی بر اساس قرعه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برنامه شما برای مسکن و مهار قیمت آن چیست؛ گفت: مردن در اداره کشور باید دخیل باشند اما الان در اقتصاد نیستند و مسکن مهر اگز بهتر پیش می رفت کار آمدتر می شد و توجه ویژه به مسکن مهر و با انجام اصلاحات در آن، آن را ادامه می دهیم. مقرراتی که برتای محدوده شهرها بوجود آمده بر اساس معماری نوین اسلامی نیست و باید بازنگری انجام دهیم و باید مسکن را از حالت دارایی به سرمایه گذاری تبدیل کنیم تا از تورم ذا از آن بگیریم.
** قالیباف در ادامه گفت: اولویت کاری در دولت من بحث مسکن خواهد بود و باید کیفیت ساخت را بالا ببریم.
** جلیلی ادامه داد: باید نگاه های سودگرایانه را از مسکن دور کنیم لذا باید حل تورم، اصلاح نظام مالیاتی، سیاست گذاری منطقه ای در مسکن و … از الزامات حل این معضل است.
** عارف گفت: مسکن مهر تورم زایی بالا داشت و ما با رفع اشکالات طرح مسکن ماندگار را اجرا کرده و آرامشی را بر می گردانیم.
** حداد در ادامه اظهار داشت: مسکن مهر سوداگری مسکن را کاهش داد اما زیرساخت های لازم در کنار خانه ها مورد توجه قرار نگرفت و سهم بودجه ای که در سال های اخیر به مسکن مهر تخصیص داده شد با توجه به وضعیت تحریم ها تناسبی با وضعیت اقتصادی کشور نداشت.
** روحانی ادامه داد: اصل تامین مسکن ارزان برای جامعه ما جزء برنامه های دولت تدبیر و امید است و طرح مسکن مهر با مشکلاتی موجه است ضمن اینکه اصل کار پسندیده است اما با شتابزدگی پیش رفته است. مشکلات مسکن مهر بسیار زیاد است ولی چاره ای نیست که در دولت آینده اشکالات آن مرتفع شود.
** ولایتی گفت: باید با فراهم کردن امکانات در بخش خصوصی برای افراد کم بضاعت از سوی دولت، مشکل مسکن را حل کرده و در شهرهای بزرگ بافت های فرسوده را اصلاح کنیم.
** رضایی در جمع بندی سخنان خود درباره حل معضل مسکن گفت: وقتی بدون محاسبه پارامترهای زندگی مردم تصمیم گیری می کنیم با مشکل مواجه می شویم. در طرح معماری نوین اسلامی کارهای کارشناسی صورت گرفته و اشتغال و اقتصاد مردم در شهرها مشخص است. در این طرح ۷۰ درصد وام را برای مسکن را دولت بصورت تسهیلات پرداخت می کند و در این چارچوب مسکن مهر را ادامه می دهیم و این طرح دومشکل زیربنایی و فنی و مشکل منابع نقدینگی دارد که باید به آن بپردازیم.
** روحانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نگاه و شاخص دولت شما برای گسترش و اندازه گیری عدالت اقتصادی در کشور گفت: تولید باید در جایگاه خود قرار گیرد و روی آوردن به واردات بزرگترین بی عدالتی به اقتصاد در کشور است و متاسفانه در کشور میان شعارهای اقتصادی و سیاسی سازگاری وجود ندارد.
** جلیلی گفت: عدالت را باید اصل و مقدم بر پیشرفت بدانیم و اگر بتوانیم عدالت و همه ظرفیت های مردم را بصورت فرصت بروز پیشرفت فراهم کنیم عدالت اجرا می شود.
** غرضی در ادامه اظهار داشت: مفهوم عدالت در این است که دولت باید دست کسانیکه در جیب فقرا قرار می گیرد قطع کند و باید قیمت پول ملی را تثبیت کنیم و بعد به سراغ دیگر کارها برویم. روش های ناقص در دولت های گذشته منجر به قدرت اغنیا و ضعف فقرا شده است.
** ولایتی ادامه داد: عدالت یعنی در عمل امکانات موجود در کشور بصورت یکسان در خدمت مردم قرار گیرد و شهروند درجه یک، دو و سه نداریم و هر ایرانی در داخل و خارج کشور ایرانی است و باید بصورت یکسان از امکانات بهره مند شود بنابراین عدالت و پیشرفت باید باهم توام باشد.
** عارف گفت: باید برای گسترش عدالت اقتصادی و تحقق آن تولید ثروت کنیم و رشد ۸ درصدی را در برنامه های خود در راستای عدالت اقتصادی جلو ببریم. متاسفانه خط فقر بالا رفته و الان به ۴۴ درصد رسیده است. باید تعداد فقرا را کم کرده و اولویتمان را به اقشار آسیب پذیر تغییر دهیم.
** قالیباف ادامه داد: آحاد مردم باید در استفاده از قدرت برابر باشند و عدالت در بخش های مختلفی چون جغرافیایی، اجتماعی، امنیتی و … مورد توجه قرار گیرد.در شهرداری توانستیم رشد اقتصادی را بهبود بخشیم و رشد جنوب شهر را بر همین اساس چندین برابر کردیم.
** حدادعادل اظهارداشت: در مبانی برنامه چهارم شاهد انحراف بودیم و باید عدالت و پیشرفت توام با هم باشند، هدفمندسازی یارانه ها بعنوان یکی از نمونه های تامین عدالت در کشور اجرا شد که باید ترویج یابد.
** رضایی ادامه داد: تبعیض و رشوه در سیستم اداری کشور نفوذ کرده و اجازه نمی دهد که توزیع عادلانه که از آرمان های ما بوده اجرایی شود الان دوران شعار تمام شده و اگر قرار بود با شعار مشکلات حل شود تا کنون مشکلات به اتمام رسیده بود. ما در تئوری و شاخص ها مشکل داریم.
** روحانی در ادامه وقت ۲ دقیقه ای خود گفت: در عدالت به مسئله رانت و فساد باید اشاره کنیم که متاسفانه در سال های اخیر با آن بسیار مواجه بودیم.عدالت آن فرصت برابری است که برای کل مردم و اتباع ایرانی باید اجرا شود. حمایت از محرومین را باید اولویت قرار دهیم.
** حدادعادل در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برنامه دولت شما برای مواجهه با کاهش درآمدهای نفتی در اولین سال دولتتان چیست؟
گفت: برای مقابله با آثار ناشی از کاهش درامدهای نفتی باید در درجه اول به صادرات غیرنفتی توجه کنیم. ما میتوانیم با افزایش صادرات غیرنفتی جای خالی صادرات نفتی را پر کنیم. کشور ما کشوری است که از نظر کشاورزی امتیازات بالا و تنوع اقلیمی دارد و ما میتوانیم صادرات کشاورزی داشته باشیم. میتوانیم از مزایای گردشگری برای تامین ارز به جای کاهش ارز ناشی از فروش نفت استفاده کنیم باید در کنار اینها دولت انضباط مالی خود را افزایش دهد. ریخت و پاش و مصرف زیاد ما را به ارز نفتی محتاج تر می کند اما میتوانیم با افزایش انضباط مالی راه های دیگری را هم تعقیب کنیم. اقتصاد مقاومتی از جمله اموری است که میتواند کشور را در برابر مسئله نفت بیمه کند.
** روحانی در ادامه به پاسخ به این سوال گفت: چینی ها سنگ های قیمیتی ما را از روی کشتی میخرند و برمیگردانند دوباره به کشورمان و ما متاسفانه داریم خام فروشی می کنیم درحالیکه باید نفت را فرآورده کنیم و جلوی خام فروشی را بگیریم و موانع صادرات را برداریم تا بتوانند با صادرات غیرنفتی، جایگزینی برای ارز نفت باشند. ظرفیت های خالی صنعت ما که بالای ۴۰ درصد است را باید پر کنیم. باید مرکز صادرات برق برای منطقه باشیم.
** عارف در ادامه گفت: جهت گیری کلی ما اقتصاد بدون نفت است و باید وابستگی بودجه به نفت را به صفر برسانیم و آن را به ثروت ماندگار تبدیل کنیم و در کوتاه مدت انضباط مالی و کاهش هزینه های دولت را پیگیری کرده و کاهش تصدی را انجام دهیم و میتوانیم مزایای خوبی از تجارت و ارتباطات و پروازهایی که از فراز ایران هست داشته باشیم. توسعه فناوری ارتباطات و اطلاعات به ما کمک زیادی می کند.
**جلیلی گفت:هر چه وابستگی ما به نفت کمتر شود،یک فرصت است و یک بحث مزیت نسبی داریم که در حوزههای دیگر مانند ترانزیت می توانیم از ظرفیت های حداکثری به خوبی استفاده شود که بیش از نفت برای ما سودآور است.
وی افزود:برخی واردات غیر ضروری به کشور داریم که پول نفت را صرف این واردات می کنیم.
**ولایتی در ادامه گفت:برای واردات نفت می توانیم از کشوری که نیاز به دریا ندارد،استفاده کنیم و باید رابطه خود را با کشورهای دیگر اصلاح کنیم؛لذا وقتی نفت را تحریم کردند ممکن است در آینده محصولات دیگر را نیز تحریم کنند که ما باید بدانیم که در برابر آن چه کنیم.
**در ادامه قالیباف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گام های عملی دولت شما برای تقویت تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی و بهبود فضای کسب و کار چیست، گفت: برنامه دوساله داریم؛ اینکه بتوانیم بحث تولید در یارانهها را در اولویت قرار دهیم، هدایت نقدینگی، جمعاوری سفتهبازی، استقلال بانک مرکزی، انضباط بودجه در دولت، ثبات در سیاستها، بازبینی در حوزه توزیع کالا و خدمات، افزایش کیفیتکالاها از دیگر برنامههای بنده است و ما برای دهکهای پایین جامعه سیاسیتهای جبرانی میگذاریم و باید به جای مساوات عدالت را مد نظر قرار دهیم و ما اگر بتوانیم شبکه توزیعمان را مخصوصا در شرایط تحریم در اولویت قرار دهیم.
** حدادعادل در این زمینه گفت: برای رونقبخشی به تولیدملی و حمایت از کار و سرمایه باید از وضعیت موجود آسبشناسی کنیم و سیاستگذاری اقتصادی ما آسیبرسان است و با اصلاحات ساختاری و سیاستگذاری درست باید به تولید کمک کنیم که نمونه آن در مجلس هفتم با ایجاد سهمیهبندی در بنزین صورت گرفت.
** در ادامه جلیلی گفت: تولیدملی را باید مهم بدانیم، اگر از کالاهای خارجی حمایت کنیم و به تبلیغ واردات بپردازیم طبیعی ات که تولیدملی ضربه میخورد، ما باید بتوانیم برای تولیدکننده پایان کارش را مشخص کنیم که موجب انگیزه تولیدکننده شود.
** عارف گفت: مهمترین کار ثبات اقتصادی و ثبات در تصمیمات است و باید بتوانیم سهم تولید از هدفمندی یارانهها را که تاکنون پرداخت نشده فراهم کنیم و در بخش کشاورزی بتوانیم مشکلات مربوط به این بخش را در بیمه، تضمین کالا و .. حل کنیم. به کسب و کارهای خانگی نیز باید توجه کنیم.
** روحانی گفت: امروز به احساس امنیت اقتصادی لطمه خورده و باید زمینه را برای کارآفرینان و سرمایهگذاران فراهم کنیم، تقویت تولیدملی باید از مصرف محوری به سوی تولیدمحوری برود، با تهمتها و برچسبهایی که در جامعه زده میشود امنیت اجتماعی وجود ندارد تا مردم بتوانند برای برنامههای میانمدت و طولانیمدت آماده باشد.
** رضایی گفت: ساختار دولت را بر اساس تولید ملی شکل میدهیم و در کنار هر وزارتخانه یک اتاق فکر تشکیل خواهیم داد، اقتصاد ملی مثل حاجی دودی در جنگ است و اقتصاد ملی ما صاحاب ندارد.
** غرضی گفت: تا وقتی که هزینه سرمایه بالاست، تولید شکل نمیگیرد. هزینه سرمایه معادل پولی است که بانک به سرمایه گذار میدهد. یعنی بالاتر از تورم. وقتی هزینه سرمایه ۲۵ درصد باشد، هیچ تولیدی در دنیا ۲۵ درصد سود نمیدهد. ما نباید فکر کنیم به صورت بخشی میتوانیم تولید را راه بیندازیم. تولید وقتی شکل میگیرد که هزینه پایین بیاید و علاوه بر بورس بازی، بورس مصنوعی و شبه پول را باید از بین برد تا سرمایه جایگاه خود را پیدا کند.
** ولایتی گفت: تولید را باید در صنعت و کشاورزی دید.تا وقتی تولید مردمی نشده و کارخانه ها به مردم واگذار نشود و دولت بخش مهمی از صنایع و تولیدات صنعتی را داشته باشد، درست نمیشود. آنجا که تولید دولتی ضرر میکند از بانک مرکزی میگیرد اما بخش خصوصی این امکان را ندارد و وام ها هم گران قیمت است لذا این برای تولید کننده مقرون به صرفه نیست. در کشاورزی تا نتوانیم قیمت محصولات را تضمین کنیم، کار درست نمیشود.
**قالیباف در پایان فرصت خود گفت: ما اقتصادهای خوب دنیا را اگر نگاه کنیم ۷۰ درصد سهمشان در خدمات و ۳۰ درصد در کشاورزی و صنعت است متاسفانه در خدمات ما ۳۵ درصد است. امنیت سرمایه گذار بسیار مهم است ولی امروز در کشور ما این امنیت وجود ندارد. ما نه درست با فساد مبارزه می کنیم و نه اجازه میدهیم امنیت سرمایه گذار باشد و الان نقطه سر به سر در همه مطالعات ارزی و اقتصادی به هم خورده است. باید مشارکت مدنی را تبدیل به اجاره به سمت تملیک کنیم. بخش خصوصی باید واقعا توسعه یابد.
**در ادامه جلیلی در پاسخ به سوال مجری مبنی اینکه گام دوم قانون هدفمندی یارانه ها را چگونه اجرا میکنید، گفت: قانون هدفمندی یک قانون است و باید به خوبی اجرا شود. اولین کار برای هر نگاه و سیاست اقتصادی این است که باید به ساختار اجرایی دولت بپردازیم تا سیاست ها عملی شوند.
**غرضی گفت: اولینبار نیست که یارانه میدهیم، یارانهها باید درست اجرا شود و بحث بر این است که پول، شبه پول برای ارتقای زندگی مردم چگونه تزریق شود که این یک بحث فنی است و وقتی بدون این مواضع وارد میشویم نتیجهای جز این نمیبینیم.
** قالیباف ادامه داد: هدفمندی یارانهها را طبق قانون ادامه میدهیم و سیاستهای جبرانی برای دهکهای پایین در نظر میگیریم به این معنا که قدرت خرید بالا ببریم و کالاهای اساسی را تضمین و قیمت را تثبیت میکنیم. کالای اساسی و مسکن در اولویت است، در رابطه با کیفیت کالا حق مردم ضایع شده که باید با بالا بردن کیفیت هزینه خانوار پایین برود.
** حدادعادل گفت: افزایش یارانهها دردی از دردهای مردم را درمان نمیکند و باید دولتیارانهها رلا به تناسب دهکها توزیع کند.
** عارف گفت: هدفمندی یارانه ها در راستای تحقق عدالت اجتماعی مطرح شد. سهم تولید داده نشده که باید پرداخت شود. با ارزیابی دور اول می فهمیم که باید به اقشار آسیب پذیر توجه بیشتری شده و به تامین هزینه های درمانی مردم بپردازیم.
** روحانی گفت: یارانه در حقیقت هدفمند نشد باید هدفمند شود، مرحله پرداخت یارانه نقدی ۴۵ هزار تومانی باید ادامه یابد و یارانه افرادی که دارای حقوق ثابت هستند تقویت شده و یارانه کالایی نیز اضافه گردد که مردم نسبت به کالای اساسی تضمین داشته باشند.
**ولایتی: اجرای هدفمندی یارانهةا ادامه پیدا کند و نقدینگی که حساب نشده را به مردم دادیم، کالای متناسب با آن در کشور ارائه نشد.
** جلیلی در جمعندی سخنان خود گفت: هدفمندی یارانهةا امروز قانون شده و نباید به آن نگاه سیاسی داشت، مرحله اول هدفمندی در جهت عدالت بوده که منطق درستی داشت و باید درست اجرا شود. اگر بتوان ساختار اقتصاد کشور و سازوکار و فرهنگ بر آن متناسب با گفتمان انقلابی باشد در سازوکار اقتصادی میتواند جوابگو باشد.
** در ادامه ولایتی در ژاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برنامه عملیاتی دولت شما برای مهار گرانی و تورم چیست، گفت: دولت باید بازار را تنظیم کند و اجناس موردنیاز از جمله گوشت، مرغ، مسکن را به مردم ارائه دهدو اگر به هر دلیلی از تولیدگر و مولد حمایت نکنیم و نقدینگی را در جامعه افزایش دهیم و کالای نامناسب عرضه کنیم تورم ایجاد میشود. باید اعتمادد مردم را برگردانیم و بخشنامههای متناقض اقتصادی جلوگیری کنیم تا مردم برای تولید اطمینان پیدا کنند.
** جلیلی گفت: باید دنبال راهحلهای ساختاری در این بحث باشیم نه راه حل مقطعی. در بحث افزایش نقدینگی، اگر نقدینگی را به موقع به سمت تولید هدایت کنیم خیلی موثر است. نقدینگی در ساختار اداری، از مشکلات ماست.تورم انتظاری هم از مسائلی است که شیوه خاص خودش را برای خنثی کردن میخواهد.
* همچنین رضایی گفت: قریب ۴۰ سال است گرانی و تورم وارد اقتصاد ایران شده و باید تلاش جدی برای خنثی کردن آن کنیم. ۴۵ هزار تومان امروز ۱۵ هزار تومان خرداد گذشته است و ۳۰ هزار تومان آب رفته و مردم آسیب دیدند. تورم مانند اژدهای ۵ سر بوده و علت اینکه با آن مقابله نشده این بوده که فقط با ۱ سر آن مبارزه شده و اینکه نقدینگی در ااولین فرصت باید کنترل شود در غیر اینصورت ارزش پول ملی ما بعنوان ناموس ملی ما سقوط میکند.
** در ادامه قالیباف اظهار داشت: اولین کار دولت بنده این خواهد بود که ثبات را در بازار ارز به وجود بیاورم و این استارت رشد اقتصادی خواهد بود، بازبینی در توزیع کالا و خدمات قدم بعدی بنده است. ثبات در قیمت کالاهای حیاتی کشور، اصلاح سیاستهای پولی و مالی از دیگر برنامههای من است. ما به اعتماد مردم نیازمندیم و من در عرض ۶ ماه اعتماد را به مردم برمیگردانیم.
** غرضی گفت: تورم نتیجه آن است که دولت بیش از درآمدش هزینه کند و تا وقتی دولتها درآمد وهزینهشان یکسان نشود تورم ادامه می یابد، شبه پول کشور را در تهدید قرار داده است و قبل از انقلاب تعداد باجهةای بانک نزدیک سههزار عدد بود که الان حدود بیست و چندهزار بانک داریم که حاصل شبه پول و سفتهبازی است.
** عارف افزود: الان ۳۰ درصد تورم داریم، در دولت اصلاحات دست آوردهای خوبی برای کنترل تورم به وسیله اصلاح ساختار و ثبات اقتصادی داشتیم، در کنار اصلاح ساختار، انضباط مالی دولت بسیار مهم است. دولت باید اول خودش را کنترل کند لذا باید نهادهای سیاست گذاری و تورم را تقویت کنیم.
** روحانی اظهار داشت: مهمترین مساله برگرداندن آرامش و ثبات به بازار کالا و پول است که مردم نسبت به آن دچار یک نگرانی دائمی هستند. راه اصلی برای حل تورم رونق تولید است که با تنظیم بازار عرضه و تقاضا بخشی از مشکل حل میشود.
**حدادعادل گفت: حل مشکل تورم با تصحیح سیاستهای دولت امکان پذیر است و برای مهار تورم انضباط مالی باید برقرار و هزینههای دولت باید کنترل شود و دولت نباید با عطش کار عمرانی بیش از حد پول به داخل کشور جذب کند این کار همان بیماری هلندی است. باید به دولت گفت چون دخلت نیست، خرج آهستهتر کن؛ راهکار درازمدت اجرای درست قانون سیاستهای اصل ۴۴ باید اجرا شود.
** ولایتی در جمعبندی سخنان خود گفت: بازسازی اعتماد مجدد بین دولت و مردم برای کار اقتصادی از حیاتیترین کارهاست؛ باید یک تنفس ششماهه به تولیدکنندگانی که کارخانههایشان و تولیدات آنها به رکود درآمده بدهیم که این مساله با ارائه یمک لایحه یه مجلس صورت میپذیرد. مشکل دارو این است که بدلیل اختلاف محاسباتی ارز و اخذ پول اضافی از مردم کالاها در گمرک مانده است.
** در ادامه حیدری با اشاره به پایان بخش اول مناظره و شروع بخش دوم خطاب به کاندیداها گفت: در بخش دوم جنبههای دیگری از توانمندیهای نامزدها را همزمان خواهیم سنجید. چون فرصت صحبت تشریحی نیست، به مدت یک و نیم دقیقه بحثهایتان را جمع بندی کنید.
** غرضی گفت: نظرات مشترک این ۸ نفر میگوید کشور وضعیت خوبی از نظر اقتصادی ندارد. لازمه این است که حتما در مجموعه اقدامات بعدی یعنی قدرت سیاسی و توانهای مجموعه بتوانند دولت ضدتورم به وجود بیاورند.
** قالیباف اظهار داشت: برنامه ۲ ساله داریم که مشکل گرانی و بیکاری را حل کرده و قدرت خرید مردم را بالا ببریم. البته در ۶ ماه اول تحول جدی در مدیریت اقتصادی کشور و تثبیت قیمت ارز به وجود آوریم و نگاه دولت به ارز به عنوان منبع درآمدی را کنار بگذاریم و تورم را کنترل کنیم؛ بلافاصله در یک سال و نیم بعدی باید مردم یک احساس آرامش، چه روستایی و چه سرمایه گذاری که تولید ثروت می کند، داشته باشد.
** همچنین عارف گفت: باید پاسخگوی نیازهای معیشتی مردم باشیم و نیازمند رشد اقتصادی ۸ درصد هستیم، باید نرخ بیکاری یک رقمی شود. تورم باید یک رقمی شود. مساله مسکن نیز باید سازماندهی شود. مردم باید عنان مدیریت کشور را به دست کسی بسپارند که در عمل نشان داده می تواند به قولهایش عمل کند و کشور را در راه پیشرفت و تعالی قرار دهد.
** جلیلی در ادامه گفت: اجازه بدهیم ظرفیتهای نرمافزاری آزاد شود و مردم نقش اساسی در اقتصاد کشور داشته باشند بگونهای که فرصتها برای همه مردم مهیا شود نه اینکه بصورت شانسی این فرصتها را ارائه دهیم.
** ولایتی نیز گفت: بایدبا دنیا آشتی کنیم و اگر وابط را توسعه ندهیم بساری از ظرفیتهای منطقهای را نمیتوانیم توسعه دهیم و باید آشتی در داخل نیز صورت گیرد و دامنه اصولگرایی وسیع است و هرکس در چارچوب قانون نظام عمل کند اصولگرا میدانیم و معتقدم بیجهت عدهای از متخصصین خانهنشین شدهاند.
** روحانی گفت: مشکل اساسی ما این است که حرکت اقتصادی در این ۸ سال تناقض داشته است و فرصتها تضییع شده است.
**رضایی نیز گفت: باید فکر اساسی کرده و دولت را درست کنیم. اقتصاد در ایران صاحب ندارد. چرا کار اساسی صورت نمیگیرد؟ دولتی که داریم چه از نظر ساختار و چه از نظر مدیریت باید تجدیدنظر جدی در آن صورت گیرد. هزینه تصمیمات غلط بیش از اقدامات دشمنان به کشورمان ضربه میزند. کشاورزی و صنعتمان بدون برنامه است.
**حدادعادل نیز اظهار داشت: من تاکید بر روش میکنم چرا که نتیجه درست از روش درست حاصل میشود، من تلاش میکنم به بخش خصوصی توجه کرده و به آن اعتماد واز مشورت آن کمک بگیرم. دولتم باید بر واردات و صادرات نظارت کند و در نظر دارم در ریاست جمهوری معاونت تولید واشتغال ایجاد کنم، پیشرفت دانش بنیان و اصلاح نظام بانکی را بسیار مهم میدانم.
مناظره برای استراحت نامزدها از ساعت ۱۸:۴۵ دقیقه تا ساعت ۱۹ متوقف شد.
بخش دوم مناظره را در خبری جدید بطور زنده به اطلاع می رسانیم.
منبع: دانا
Related Assets:
یادداشت
| |
| |
| |
| |
| |
| |
|
گفتگو
| |
| |
| |
| |
| |
| |
|
شهرستان ابرکوه
-
برداشت ۱۵ هزار تن زردآلو در ابرکوه (Opens New Window)
-
رادیو شهری ابرکوه راه اندازی شود (Opens New Window)
-
ثبت نام 100 نفر در طرح اقدام ملی مسکن ابرکوه (Opens New Window)
-
کاهش 20 درصدی برداشت هلو و شلیل در ابرکوه (Opens New Window)
-
اختصاص ۷۰ میلیارد کمک بلاعوض برای توسعه سامانه آبیاری نوین در ابرکوه (Opens New Window)
-
آغاز ضدعفونی محل نگهداری احشام در ابرکوه (Opens New Window)
-
کودک کتابخوان ابرکوهی برگزیده پویش ملی «با کتاب در خانه» شد (Opens New Window)
-
اجرای تعزیه در اسدآباد ابرکوه با قدمت نیمقرن به روایت تصویر (Opens New Window)
-
اردی؛ محلهای عاشورایی در دل شهر مهردشت به روایت تصویر (Opens New Window)
-
اجرای نخستین مانور مشترک «مدیریت ازدحام مصدومان ترافیکی» در ابرکوه+ عکس (Opens New Window)
-
عزاداری واقعی با معرفت و شناخت همراه است/ برخورد قاطعانه و بیتعارف قوه قضائیه با مفسدان نماد امربهمعروف و نهی از منکر است (Opens New Window)
-
افتتاح نخستین نمایشگاه عکس «نمای محرم» در سیدون علی نقیا ابرکوه به روایت تصویر (Opens New Window)
-
بدحجابی و پوشش نامناسب زنان ریشه در بیغیرتی مردان دارد/ با حفظ دین و ناموس، امام زمان را یاری کنیم (Opens New Window)
-
آیین تکریم و معارفه مسئول دفتر نمایندگی ولیفقیه در سپاه ابرکوه+ تصاویر (Opens New Window)
-
علت کنسل شدن اجرای ورزش زورخانهای بخش بهمن در جشن غدیر ابرکوه چه بود؟ (Opens New Window)
-
عزاداری سکولار و بدون خروجی سیاسی در بین مردم جایگاهی ندارد (Opens New Window)
-
استقبال از محرم و تعویض پرچمهای امامزاده احمد (ع) ابرکوه به روایت تصویر (Opens New Window)
-
کتابخوان 8 ساله ابرکوهی برگزیده نخستین جشنواره ملی «هدهد سفید» شد+ عکس (Opens New Window)
-
نامگذاری دو خیابان به نام «زکات» در بخش بهمن شهرستان ابرکوه+ عکس (Opens New Window)
-
دستگیری 3 سارق در ابرکوه و اعتراف به 20 فقره سرقت (Opens New Window)
استان یزد
-
افزایش 10 میلیون تومانی سقف تسهیلات مسکن روستایی (Opens New Window)
-
موزه آب یزد تعطیل شد (Opens New Window)
-
خسارت 5 درصدی آفت مگس مدیترانه ای در یزد در سال گذشته (Opens New Window)
-
فعالیت ۱۰۰ شرکت دانش بنیان در استان یزد (Opens New Window)
-
تولید ماسک در یزد 100 درصد افزایش یافت (Opens New Window)
-
افشای هویت تروریستی ارتش آمریکا در کتاب «حام» (Opens New Window)
-
خرید تضمینی بیش از هزار تن گندم از کشاورزان یزدی (Opens New Window)
-
تامین 90 درصد گوشت یزد از خارج استان/ پایین نگهداشتن قیمت گوشت در استان موجب کاهش واردات دام است (Opens New Window)
-
مدیران شایسته باید جایگزین مریدان وابسته شوند (Opens New Window)
-
ثبت نام 100 نفر در طرح اقدام ملی مسکن ابرکوه (Opens New Window)
-
خانوادهها با بهانهگیری جلوی راه ازدواج فرزندان خود سنگاندازی نکنند (Opens New Window)
-
حضور پیرغلامان 25 کشور اسلامی در یزد/ با برگزاری اجلاس پیرغلامان بار دیگر شور حسینی را شاهد خواهیم بود (Opens New Window)
-
در مجالس روزهای پایانی ماه ذیالحجه، جریان مباهله تبیین شود/ لزوم توجه به مجالس شادی اهل بیت (ع) (Opens New Window)
-
اینجا خیلی حس و حال خوبی دارم/ دوست دارم دوباره به حج بیایم (Opens New Window)
-
هشتگ "یزد_دیدنی" و "یزد_شهر_بادگیرها"ترند نخست توئیتر فارسی شد (Opens New Window)
-
تجلیل از خیرین مدرسه ساز و مدرسه یار اسفندآباد ابرکوه به روایت تصویر (Opens New Window)
-
مرحله دوم توزیع میوه در یزد آغاز شد (Opens New Window)
-
کاهش ازدواج و افزایش طلاق در 11 ماهه سال 97 در یزد (Opens New Window)
-
رونق تولید گردونه اقتصادی کشور را به حرکت درمیآورد (Opens New Window)
-
به عملکرد خودم نمره 16 میدهم (Opens New Window)