شناسه : 30856180
سرپرست معاونت گردشگري استان يزد مطرح کرد

لزوم توسعه زیر ساخت‌های گردشگری/یزد؛ پیشتاز گردشگری مذهبی در کشور


سرپرست معاونت گردشگري ميراث فرهنگي استان يزد اعلام کرد: یزد در بحث گردشگری مذهبی در کشور حرف اول را می زند و برنامه ریزی شده که گردشگران امسال از شب اول محرم با آداب و رسوم عزاداری یزدی ها آشنا بشوند و در مراسم مختلف مخصوصاً در روزهای تاسوعا و عاشورا شرکت کنند.

سرپرست معاونت گردشگري ميراث فرهنگي استان يزد در مصاحبه با یزد آوا گفت: با ثبت جهانی بافت تاریخی شهر یزد توجه به بحث های گردشگری در استان نیز بیشتر حس می شود. هم اکنون نیز به دستور استاندار یزد شورای راهبردی ثبت جهانی تشکیل شده و کمیته های بسیاری در این شورا فعالیت می کنند.

محمدرضا نصیری افزود: شورای راهبردی آمده تا مانع توسعه یک جانبه شود به این معنی که مثلاً در این شورا بررسی می شود که بافت تاریخی اصلاً به چند هتل نیاز دارد، برای تبدیل زمین های بلا استفاده به پارکینگ هتل ها چقدر می توان کمک کرد و از این دست ایده ها مطرح شده و نقشه راهی مشخص می شود و دستگاه ها بر اساس این نقشه جلو می روند.

وی با اشاره به ظرفیت های عظیم گردشگری استان یزد عنوان کرد: در سال گذشته 113 هزار و 500 نفر گردشگر خارجی به استان وارد شدند که امسال پیش بینی می شود با افزایش 20 درصدی این تعداد به حدود 140 هزار نفر نیز برسد.

نصیری ادامه داد: طبیعتاً به نسبت ورود بیشتر گردشگر در این حوزه باید زیرساخت های بیشتری نیز ایجاد شود. اکنون بحث اقامت عمده ترین مشکل ما در استان است که به غیر از شهرستان بافق و اشکذر در بقیه شهرستان های استان به نوعی مشکل اقامتی داریم.

وی افزود: ظرفیت اقامتی استان ما 5 هزار نفر است که این تعداد باید تا سال 1404 به 9 تا 10 هزار نفر برسد. خب این ایجاد صد درصدی ظرفیت اقامتی همدلی و همراهی همه دستگاه ها و ادارات استان به ویژه اداره کل مسکن و شهرسازی و منابع طبیعی جهت واگذاری اراضی مورد نیاز و شهرداری در بحث وصول عوارض و مجوزها را می طلبد.

نصیری تصریح کرد: معضل بعدی در حوزه گردشگری بحث تسهیلات است که ما آنچنان که باید و شاید نتوانستیم از تسهیلات بانکی در این زمینه استفاده لازم را ببریم. در صورتی که تسهیلات از منابع صندوق توسعه ملی، منابع داخلی بانک ها و منابع رونق تولید باید به این بخش هم اختصاص داده شود تا بتوانیم ظرفیت اقامت گردشگران در استان را دو برابر کنیم.

 

ضعف استان یزد در حوزه حمل و نقل گردشگر

این مقام مسئول اعلام کرد: باید زیرساخت های حمل و نقل استان برای استفاده گردشگران خارجی اصلاح شود. مثلاً در بحث ظرفیت حمل و نقل زمینی، ما با دو استان فارس و اصفهان تبادل گردشگر داریم و مثلث طلایی گردشگری را ایجاد کرده ایم، و با هر دو استان به صورت زمینی اتصال داریم پس بایستی استان یزد خودش هم برای جابجایی گردشگر ناوگان وی آی پی مجهز داشته باشد. همچنین باید در این بخش تمهیدات لازم برای خدمات رفاهی بین راهی شامل سرویس های بین راهی و خدمات رفاهی اندیشیده شود. در حوزه حمل و نقل هوایی نیز  بررسی هایی صورت گرفته که سفر هوایی بین یزد و شیراز راه بیافتد از همه مهمتر در بخش هوایی باید تقویت ناوگان هوایی خارجی در دستور کار قرار گیرد که انشاالله تا یکی دو ماه آینده با صدور ویزای فرودگاهی در استان می توان شاهد پرواز مستقیم و صدور ویزا در داخل فرودگاه یزد بود. البته بخش ریلی خوب گسترش پیدا کرده اما ظرفیت های ریلی نیز باید افزایش پیدا کند.

نصیری گفت: سازمان جهانی گردشگری به ازای ورود هر گردشگر به آسیا رقم 1400 دلار برآورد هزینه کرده است. یعنی با احتساب حضور یک هفته ای گردشگر در ایران تقریباً روزی دویست دلار هزینه می کند. از طرفی ماندگاری هر گردشگر در استان یزد تقریباً دو شبانه روز است یعنی هر گردشگر در استان یزد 400 دلار هزینه می کند از این طریق و با برآوردی که ما داشتیم سال گذشته ورود گردشگران خارجی به استان تقریباً 36 میلیون دلار عواید داشته است. البته این عدد قابل افزایش است چون ما الان از گردشگر فقط در بحث هتلینگ، رستوران و هزینه هایی که گردشگر در اماکن مختلف ما انجام داده بهره می بریم در حالی که می توانیم از طریق حمل و نقل این میزان را افزایش دهیم.

وی بیان داشت: حمل و نقل های گردشگران تا کنون عوایدی برای استان نداشته چون از ناوگان اصفهان و تهران انجام شده در صورتی که می تواند از ناوگان استان انجام شود، یا با راه اندازی پرواز خارجی عواید حاصل به استان برگردد. از این طریق می توانیم ظرفیتی که در بخش گردشگری در استان مغفول مانده نهایت استفاده را برد. همچنین لازم است به ظرفیت شبانه گردشگری توجه کرد. گردشگران ما بعد از غروب آفتاب به هتل می روند و تا صبح هم بیرون نمی آیند. باید یک سری از اقداماتی انجام شود تا گردشگر شبانه هم برنامه داشته باشد و عواید ما افزایش پیدا کند. در همین راستا اکنون 3-4 برنامه شبانه در نظر گرفته شده که اولین مورد اجرای نمایش سیاوش در بافت تاریخی با زبان انگلیسی بود و با برنامه ها موسیقی سنتی ایرانی و شب نشینی ایرانی ادامه خواهد یافت.

 

سرمایه گذاری 260 میلیاردی در حوزه میراث فرهنگی یزد

سرپرست معاونت گردشگري ميراث فرهنگي استان يزد گفت: سرمایه گذاری در بخش میراث فرهنگی طی چند سال گذشته بسیار خوب بوده در این راستا 200 موافقت اصولی تنها در 2 سال گذشته، برای ایجاد هتل ها، مراکز اقامتی، پارکهای طبیعت گردی و آژانس های مسافرتی صادر شده است. این روند بعد از ثبت جهانی مخصوصاً در بحث اقامت و در بافت تاریخی بیشتر شد. هم اکنون 84 پروژه اصلی در استان به مبلغ 260 میلیارد تومان سرمایه گذاری در حال انجام است.

وی اضافه کرد: برای حمایت از سرمایه گذاران این بخش تسهیلاتی در نظر گرفته شده که می توان به کمک های فنی و اعتباری، پرداخت بخشی از یارانه سود بانکی سرمایه گذاران و احتساب حامل های انرژی هایی که در این بخش استفاده می شود به قیمت صنعتی اشاره کرد.

نصیری با اشاره به برخی مشکلات پیش روی سرمایه گذاران گفت: مجوزهای اداره کل میراث فرهنگی و صنایع گردشگری بیش از 2 هفته طول نمی کشد و برخی از این مشکلاتی که می بینیم در حوزه میراث نیست و علت را باید در دستگاه های دیگر جویا شد. برای مثال صدور مجوز احداث یک هتل در شهرداری، واگذاری زمین از سوی منابع طبیعی و روند دریافت تسهیلات در بانک ها بسیار زمان بر است.

وی گفت: با ثبت بافت جهانی وظیفه ما در حفظ و مراقبت از بافت تاریخی بسیار بیشتر است. ثانیاً باید در این مورد فرهنگسازی صورت بگیرد یعنی حداقل ساکنین بافت تاریخی درک بکنند این ثبت جهانی چه مزایایی دارد برای این منشور بروشوری آماده شده و از طریق پست به خانه های بافت تاریخی ارسال شده تا مردم بدانند ثبت جهانی یزد چه مزایای برای ساکنین بافت دارد و چه اتفاقاتی قرار است بیافتد. همچنین امسال طرح همیار گردشگر را آغاز خواهیم کرد که در این طرح دانش آموزان با حضور در بافت تاریخی شهر با اهمیت این قسمت آشنا می شوند و سفیر میراث فرهنگی در خانواده های خود خواهند بود چون متأسفانه بخشی از مردم خود شهر یزد نیز از بافت تاریخی اطلاع ندارند.

نصیری بیان داشت: همزیستی مسالمت آمیز ادیان در شهر یزد و هم جواری با یهودیان و زرتشتیان موضوع مهمی است که باید بر روی آن کار کنیم و به همین دلیل نیز هم اکنون دو بنای پر بازدید استان یزد دخمه و آتشکده زرتشتیان است.

 

یزد؛ پیشتاز گردشگری مذهبی در کشور

نصیری با اشاره به رونق گردشگری مذهبی در شهر یزد گفت: یزد در بحث گردشگری مذهبی در کشور  حرف اول را می زند و برنامه ریزی شده که گردشگران امسال از شب اول محرم با آداب و رسوم عزاداری یزدی ها آشنا بشوند و در مراسم مختلف مخصوصاً در روزهای تاسوعا و عاشورا شرکت کنند. در این میان حسینیه سفید اشکذر، حسینیه امام خمینی(ره) تفت و شرکت در مراسم شام غریبان حسینیه امیرچخماق از جمله مهمترین برنامه های پیش بینی شده برای گردشگران جهت خنثی کردن اسلام هراسی است که در دنیا اتفاق می افتد.

وی بیان داشت: امسال تقارن روز جهانی گردشگری با ماه محرم باعث شده تمامی برنامه های روز گردشگری بر گردشگری مذهبی تمرکز داشته باشد. در همین راستا کمیته بسیار خوبی از علاقه مندان به گردشگری مذهبی تشکیل شده است.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: در اولین قدم برای راهنمایان فعال جلسات توجیهی در راستای گردشگری مذهبی برگذار شد. همچنین در تعامل با آیت الله علیرضا اعرافی رئیس جامعه المصطفی ایده بسیار خوبی مطرح شد تا از روحانیون آشنا به زبان انگلیسی در این برنامه ها استفاده شده و همچنین اولین روضه به زبان انگلیسی را در یزد برای گردشگران برگذار خواهیم کرد تا امام حسین(ع) و قیام عاشورا را به آن‌ها بشناسانیم.

نصیری استقرار فروشگاه های عرضه صنایع دستی در مسیرهای گردشگری، احیای خانه های سنتی، احیای شعر بافی، معرفی یزد به عنوان مرکز نساجی سنتی، احیای خانه های بومگردی، احداث کمپ کویر، ایجاد مراکز ورزشی، تفریحی و سرگرمی را از دیگر برنامه های اداره کل میراث فرهنگی یزد برای استفاده بیشتر از ظرفیت گردشگران بر شمرد.

انتهای پیام/


 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.