واکنش تاریخی به اظهارات روحانی درباره صلح امام حسن(ع) در محضر رهبر معظم انقلاب
به گزارش یزد آوا به نقل از سراج24، در شرایطی که ضرب الاجل دوم مذاکرات هم ساعات پایانی خود را طی می کند، برخی اظهار نظرهای رییس جمهور، دستاویزی برای رسانه های اصلاح طلب شد تا از آب گل آلود مذاکرات ماهی خود را بگیرند و شرایط فعلی کشور را با دوران امام حسن علیه السلام مقایسه کنند.
حسن روحانی در ضیافت افطار استانداران گفت: زمانی که امام مجتبی(ع) تصمیم به صلح میگیرند یکی از یاران امام علی(ع) پیش ایشان آمد و گفت: ای کاش من مرده بودم و این منظره را نمیدیدم و امام در پاسخ وی گفت وقتی دیدم اکثریت مردم این را میخواهند نخواستم چیزی که مردم نمیخواهند بر آنها تحمیل شود. امام حسن(ع) میخواهند به ما یاد بدهند که باید به مصلحت امت و خواست مردم و جامعه توجه کرد و به نفع امت و جامعه اسلامی تصمیم گرفت.
این اظهارات روحانی در حالی مطرح شد که کارشناسان تاریخی در پاسخ هایی مستند و تاریخی به این اظهار نظر واکنش نشان دادند.
دکتر حشمت الله قنبری کارشناس تاریخی در این باره گفت: سوال اول اینست که آیا آقاى دکتر روحانى به عنوان یک عالم دینى برداشت خود را از یک دوره مهم تاریخى اسلام مطرح فرموده است؟! یا اینکه از جایگاه ریاست جمهورى و متناسب با شرایطى که در حال حاضر دولت و نظام دیپلماسى ایشان، در مواجهه با افزونخواهى قطب استکبار عالم روبروست، به دنبال آماده کردن افکار عمومى ملت ایران براى پذیرش سازش و کنار آمدن با آمریکا و هم پیمانان او به هر قیمتى است؟!
این کارشناس تاریخی ادامه می دهد: نکته دوم اینست که اگر منظور رئیس جمهور محترم از بازخوانى عصر امام مجتبى تطبیق تاریخى با شرایط امروز کشور ما باشد، این تطبیق به لحاظ مفهوم تاریخى اساسا نادرست و به نوعى ظلم به ملت بزرگ ایران است.
زیرا مردمان عصر حضرت امام حسن و حضرت سید الشهداء مردمانى بودند، متلون و دمدمى مزاج که حضور امام و امر امامت او را در استخدام خواسته ها و امیال خود مى دیدند و مى خواستند و عهد و میثاق آنها با امام زمانشان براى اقامه امر خدا و بازگشت به عصر عزت و عظمت به تاراج رفته نبود ، لذا براى احقاق حق و صیانت از کیان اسلام و شرف اسلامى و انسانى نه تنها از روح مجاهده و ایثارگرى برخوردار نبودند، بلکه در خاص و عام جامعهی وقت، عطش خیانت، دین به دنیا فروشى و به ننگ وابستگى به طاغوت شام تن سپردن بر همه چیز احاطه داشت. امام حق حاضر بود اما مامومین صالح مجاهد بسیار کم بود.
همچنین استاد محمدحسین رجبی دوانی که در محضر رهبر انقلاب سخنرانی می کرد با اشاره به واقعه صلح امام حسن(ع) گفت: کجا موقعیت نظام ما، مردم، و رهبری ما قابل مقایسه با دوران امام مجتبی است. در آن دوران خواص و اشراف خائن با معاویه ارتباط برقرار کردند و بهخواست او میخواستند امام حسن(ع) را زنده یا کشته تحویل دشمن دهند، حال آنکه سیل مردم انقلابی و ولایی که حماسههای عظیمی چون 9 دی، 22 بهمن و اخیراً حماسه بزرگ تشییع شهدای غواص را آفریدند هرگز نخواهند گذشت نظام مقدس ولایت و رهبر انقلاب در آن موقعیت قرار گیرد.
در عین حال گروههای موافق توافق به هر قیمتی با تئوریزه کردن صلح امام حسن برای مذاکرات هسته ای تلاش می کنند تا شرایط کشور و افکار عمومی را برای این مسئله آماده کنند.
تلاش روزنامه های اصلاح طلب برای تئوریزه کردن توافق به هر قیمتی با سوء استفاده از تاریخ
روزنامه آفتاب یزد که پیشتر با تیتر پرواز مستقیم تهران- نیویورک برای رسیدن به آمریکا برنامه ریزی می کرد در گفتگو با چرهره های سرشناس و فعال در فتنه 88 به تببین صلح امام حسن و شرایط کنونی با اتفاقات امروز پرداخته است.
این روزنامه در بخشی از گفتگوی خود با منتجب نیا با تحریف تاریخ صلح امام حسن چنین آورده است: «در واقعه امام حسن (ع)، وقتی امام مجتبی دیدند که معاویه نامه صلح را نوشتند، ایشان آن را پذیرفتند و فرمودند من اگر صلح را پذیرفتم به خاطر صلاح امت بود تا خونی از مردم ریخته نشود، پس هرجایی که صلاح ملت باشد رهبر اسلامی صلح را باید بپذیرد».
« در زمان امام حسن مجتبی(ع) وقتی ایشان آماده جنگ شده بودند، افرادی شروع به مخالفت کردند اما وقتی او مصلحت را در این دید تا صلح را بپذیرد همین افراد در مقابل او ایستادند و گفتند: ای کسی که مومنان را ذلیل و خوار کردی!» پس همیشه چنین افرادی هستند که دم از اسلام و قرآن و عزت مسلمانان میزنند ولی در باطن اغراض دیگری دارند یا دشمن ویا دوست نادان هستند.
منتجب نیا اضافه میکند:« در دوران امروز هم همانهایی که با امام حسن (ع) آن برخورد را داشتهاند و مانع تصمیم گیریشان میشدند وجود دارند و من متاسفم که برخی از رسانهها و یا مدیران آنها و یا گروههای مخالف توافق، سیاست هایشان را برخلاف مصالح نظام تنظیم میکنند و به مخالفت با برنامه مذاکرات هستهای میپردازند»
ما امروز هم در شرایط مشابهی هستیم وقتی که در برابر قدرتهای بزرگی قرار گرفتیم و آنها اجماع جهانی علیه ما ایجاد کردند. »
بی خبران از تاریخ در حالی برای رسیدن به به توافق خوشحالی می کنند که صلح امام حسن به خاطر خیانت یاران امام اتفاق افتاد. حالا معلوم نیست دلیل خوشحالی اصلاح طلبان از این تطبیق چیست؟
مطالب مرتبط:
- مقایسه شرایط فعلی با صلح امام حسن(ع) برای انحراف افکار عمومی از عدم توانایی حل مسائل معیشتی است
- عدم اعتماد به دشمن؛ سیره عملی امام حسن(ع)/صلح امام حسن(ع) غیرقابلاعتماد بودن دشمن را ثابت کرد
- یک شبهه تاریخی، یک توصیه سؤال برانگیز
- «سه کلمه «حرف حساب» !!!
- اعتراض سردار نقدی به ظهور اشرافیگری در سفره افطار رئیس جمهور
- اعزام روحانی به روستاها در پنجشنبهها/ فعالیت 116 موسسه و خانه قرآن در دارالعباده یزد
- چرا رهبر معظم انقلاب صلح امام حسن(ع) را پرشکوه ترین نرمش قهرمانانه تاریخ خواندند؟
- فریاد ظریف بر سر موگرینی
- چرا آمریکا به حفظ تحریمهای تسلیحاتی نیاز دارد؟
- کری بازی را به هم زد/ خودداری امریکا از تعهد روشن درباره لغو تحریم
- «جمع بندی مذاکرات» تا ساعت ۱۳ امروز/ گفتگوی زنده روحانی پس از جمعبندی
- تمام تحریمها لغو میشود/ باقی ماندن رآکتور اراک آب سنگین/ محدودیتهای ۸ ساله ایران
- «سه بر دو» ما برنده شدیم!
- چرا صلح امام حسن(ع) را با شرایط جامعه امروز نمیتوان مقایسه کرد؟/ جلوه نرمش قهرمانانه در بخشی از صلح امام حسن نه تمام آن
- وقتی شهید شدن آسانتر از زنده ماندن است/ چرا امام حسن علیهالسلام با معاویه صلح کرد؟
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|