شناسه : 25286898
در گفتگو با تولیدکنندگان زیلو مطرح شد

مشکل کمبود نقدینگی گریبان تولیدکنندگان «فرش سلامت» را رها نمی کند/ مسئولین فقط حرف می زنند


زیلو علی رغم اینکه زیراندازی بسیار بادوام و سالم بوده و تولید آن مقرون به صرفه است باز هم آنطور که باید و شاید نتوانسته راه خود را برای ورود به خانه های ایرانی پیدا کند. امری که علاوه بر عنایت مسئولین حمایت رسانه ها را نیز لازم دارد.

به گزارش یزد آوا، بافت زیلو قرن‌ها قبل از اسلام رایج بود ، اما از آنجا که زیلو بعد از اسلام بیشتر در مساجد و اماکن مذهبی استفاده می شد با فرهنگ دینی مردم ایران نیز پیوند خورد. جنس این بافت تماماً از پنبه بوده و به علت سازگاری با پوست بدن به فرش سلامت معروف است. سرمایه اولیه کم برای تولید زیلو و همچنین ماندگاری بالای آن (قریب به 50 سال) باعث شده تا استفاده از این زیرانداز بسیار به صرفه باشد.

صنعت زیلو تقریباً از میان رفته بود تا اینکه نزدیک به 17 سال قبل و با استفاده رهبر انقلاب از آن به عنوان زیرانداز دوباره نگاه ها را به خود جلب کرد.

شهرستان میبد در استان یزد امروزه به عنوان قطب تولید زیلو در ایران شناخته می شود و به همین دلیل و با توجه رهبر انقلاب میراثی که میرفت تا در موزه ها جا خوش کند، دوباره در حال تبدیل شدن به صنعتی پویا است. هر چند در این مسیر مشکلات بسیاری نظیر کمبود نقدینگی، نبود حمایت مسئولین و عدم آشنایی عموم مردم با زیلو دامنگیر بافندگان است.

با این حال زیلو بافان بعد از حمایت های رهبر انقلاب با تلاش مضاعف، برگزاری کلاس های آموزشی و اندکی نوآوری و ابتکار توانسته اند تحولی در این صنعت ایجاد کنند. تحولی که با حمایت مسئولین ذی ربط علاوه بر احیای فرش باستانی ایران می تواند موجب اشتغال و کارآفرینی برای زنان و مردان بسیاری شود. هر چند هنوز هم اطلاع رسانی ضعیف در خصوص این منسوج ایرانی بازاریابی و فروش آن را دشوار کرده است.
 

 

امید است، بیان مشکلات زیلو بافی از زبان تولیدکنندگان این محصول بتواند راهگشای سیاست گذاری های آتی باشد.

 

مسئولین فقط می آیند و صحبت می کنند

یکی از معدود واحدهای تولیدی فعال در امر زیلوبافی که از جمله واحدهایی است که تامین کننده زیلوهای بیت رهبر انقلاب بوده، شرکت زیلوبافان میبد است.

مدیر شرکت زیلوبافان میبد زیلو بافی را نماد اقتصاد مقاومتی می داند و معتقد است: با توجه به اینکه هم مواد اولیه شامل نخ و رنگ و هم تجهیزات از داخل تامین می شوند مشکل خاصی در زمینه تامین مایحتاج این صنعت وجود ندارد.

عبدالکریم غنی پور در مصاحبه با یزدرسا؛ ضمن گلایه از بی توجهی مسئولین اظهار کرد: مسئولین فقط می آیند و صحبت می کنند ولی هیچ کار عملی انجام نمی دهند. جدیداً هم می خواهند از واحدهای تولید کننده زیلو مالیات بر ارزش افزوده اخذ کنند، که با این کار عملاً واحدهای تولیدی تعطیل می شوند، چون دیگر تولید زیلو به صرفه نیست.

وی ادامه داد: تنها خواسته ما از مسئولین تامین سرمایه در گردش است. مخصوصاً در آستانه سال نو، چون عمده فروش ما در این دوران است و نیاز جدی به سرمایه برای تامین بافندگان و مواد اولیه داریم.

غنی پورگفت: متاسفانه وام مخصوص واحدهای تولیدی با بهره کم در اختیار ما قرار نمی گیرد.قبلاً هم وامی با سود 10-12 درصد در نظر گرفته بودند که آن هم شرکت را به عنوان وثیقه قبول نداشتند و می خواستند حتماً سند منزل مسکونی به عنوان وثیقه وام در اختیار بانک قرار بگیرد.

غنی پور گفت: چون زیلو بافی کار یدی است و دشواری های خاص خودش را دارد جوان ها خیلی سراغ این کار نمی آیند و عمده کسانی که در این زمینه فعالیت می کنند افراد بازنشسته و اخیراً تعدادی از خانم های خانه دار هستند که در این زمینه آموزش دیده اند.
 

 

 

وی با بیان اینکه شرکت زیلوبافان میبد یکی از تامین کننده های زیلوی بیت رهبر انقلاب است به پیشرفت های صورت گرفته در این تولیدات هم اشاره و عنوان کرد: اکنون علاوه بر تولید زیرانداز، صندلی، رومیزی و سجاده نماز هم در این واحد تولید می شود.

غنی پور در پایان خاطر نشان کرد: در حال حاضر 8 نفر در محل شرکت تعاونی زیلوبافان مشغول به فعالیت بوده و شرکت با 20 نفر از زیلوبافان نیز در خارج از مرکز همکاری دارد.

 

40 سال بافت زیلو آن هم با معلولیت

اکبر زارعی 55 ساله یکی از فعالین در شرکت زیلوبافان میبد است. وی با اینکه از نعمت بینایی محروم است، قریب به 40 سال است که به بافت زیلو اشتغال دارد و اتفاقاً تعدادی از زیلوهای بیت رهبری را نیز با دستان خود بافته است.

این بافنده معتقد است عدم استقبال عمومی باعث شده تا زیلوبافی دستمزد پائینی داشته باشد و درآمد اندک آن نتواند جوانان جویای کار را جذب خود کند.زارعی در مصاحبه با یزد رسا گفت: قدیم اکثر مردم میبد در حوزه تولید زیلو فعالیت داشتند و به همین خاطر من هم از سنین پائین وارد این حرفه شدم. اما الان دیگر این کار درآمد خوبی ندارد و صرف نمی کند جوان ها وارد این حوزه شوند.

زارعی گفت: البته متاسفانه دیگر مشتری هم به آن صورت نیست.

وی در پاسخ به این سوال که چگونه با معلولیت از پس بافندگی هم بر می آید، اذعان داشت: کار با وجود نابینایی سخت و دشوار است ولی تا بتوانم کارم را ادامه می دهد.

زارعی در پایان با اشاره به بافت زیلوهای بیت رهبری گفت هنوز شیرینی خاطرات آن دوران را به یاد دارم.

انتهای پیام/
 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.