Skip to Content

نمایش محتوا نمایش محتوا

چرا فضای مجازی به اندازه انقلاب اهمیت دارد؟

نوجوانان؛ آسیب ‌پذیرترین افراد در شبکه‌های ضداجتماعی/ شبکه‌های‌اجتماعی مسبب 68 درصد طلاق ها


68% طلاق‌های ثبت‌شده در ۱۵۰ کشور دنیا به خاطر ارتباط یکی از طرفین با جنس مخالف از طریق شبکه‌های‌اجتماعی بوده است.

به گزارش سرو ابرکوه به نقل از یزد رسا، اگرچه محصولات فناوری می‌توانند ابزاری مفید و تسهیل کننده در فعالیت‌های ما باشند؛ اما شواهد نشان می‌دهد که ورود ناگهانی یک محصول فناوری که فرصت برنامه ریزی و زمینه سازی فرهنگی و اجتماعی را از دستگاه‌های فرهنگی و آموزشی کشور می‌گیرد، می‌تواند به مثابه یک شمشیر دودم عمل کند. همانطور که امروزه می‌بینیم شبکه‌های موبایلی مانند وایبر، واتساپ، لاین، وی چت و امثال آن‌ها در این روزها، به‌جای افزایش ارتباطات اجتماعی و بهبود ارتباطات مردمی، کاربران خود را به انزوا کشانده و عملکردی مخرب از خود نشان داده‌اند.
«اهمیت فضای مجازی به اندازه اهمیت انقلاب اسلامی است»! این جمله‌ از مقام معظم رهبری است و عمق استراتژیک ما در برخورد با فضای مجازی را مشخص می‌کند.
رهبر انقلاب در بخشی از سخنان خود در 19 مهرماه 1391 درباره اینترنت و فضای مجازی می‌فرمایند:  
    « ... ابزارهای تسهیل‌کننده، مثل رایانه‌ها و ارتباطات اینترنتی و فضای مجازی و سایبری هم که الان در اختیار شماست. اگر بتوانید اینها را یاد بگیرید، میتوانید یک کلمه حرف درستِ خودتان را به هزاران مستمعی که شما آنها را نمیشناسید، برسانید؛ این فرصت فوق‌العاده‌ای است؛ مبادا این فرصت ضایع شود. اگر ضایع شد، خدای متعال از من و شما روز قیامت سؤال خواهد کرد: از فرصت این همه جوان، این همه استبصار، این همه میل و شوق به دانستن، شما برای ترویج معارف اسلامی چه استفاده ای کرده اید؟...»

نوجوانان؛ آسیب ‌پذیرترین افراد در شبکه‌های ضداجتماعی
آسیب‌پذیرترین افراد در شبکه‌های ضداجتماعی، نوجوانانی هستند که به سن بلوغ وارد شده‌اند و مورد توجه بیشتر هستند و از طرفی به توجه بیشتری هم نیاز دارند و از همین ناحیه نیز ممکن است در خطر ابتلا به آسیب‌های حاد روانی قرار گیرند.    
بر اساس آمارهای بین‌المللی 90 درصد کودکان و نوجوانان 16-8 ساله در جهان به‌ دور از چشم والدین، به سراغ پخش زنده فیلم‌های غیراخلاقی می‌روند و با دیدن تصاویر مستهجن در فضای‌ مجازی دچار استرس می‌شوند که مبادا اطرافیان و به‌خصوص والدین متوجه اشتباه آنان شوند.
محیط آلوده شبکه‌های ضداجتماعی، زمینه ارتباط جنسی آنلاین را فراهم می‌کند که این امر به‌جز گرفتاری در تنوع‌طلبی جنسی و احساسی و عارضه‌ای مانند خودارضایی منفعتی نخواهد داشت که این افراد باید مدام با استرس شدید حاصل از ترس لو رفتن روابط، زندگی کنند.

اعتیاد به شبکه‌های ضداجتماعی در بستر اینترنت؛ خطرناک‌تر از اعتیاد به مواد مخدر
نتایج پژوهش‌های مختلف در سراسر جهان نشان می‌دهد، اعتیاد به شبکه‌های ضداجتماعی در بستر اینترنت از اعتیاد به مواد مخدر بیشتر و خطرناک‌تر است، به‌نحوی‌ که افراد را دچار عوارض فراوان روحی و جسمی می‌کند زیرا فرد زمانی که در محیط شبکه‌های ضداجتماعی است مدام در معرض محرک‌های تنش‌زای روانی قرار دارد.
تفاوت چندانی بین شبکه‌های ضداجتماعی و رسانه‌های تعاملی وجود ندارد، وقتی فرد از محیط این شبکه‌ها فاصله می‌گیرد نیز استرس‌های فراوانی چون احتمال وجود پیام‌های خوانده‌نشده، مخاطب قرارگرفته شدن توسط دوستان و یا احتمال لو رفتن پیام‌های مخفی، ارتباطات، مشاهدات ناهنجار و … آرامش روانی او را تهدید می‌کند.
افراد در مدت کوتاهی پس از استفاده از شبکه‌های اجتماعی به چرخهٔ تنهایی، نارضایتی و افسردگی می‌افتند و به ابتلائاتی مثل بحران هویت، حسادت، عذاب وجدان و تجربه طرد شدن، افت سطح آموزش و … دچار خواهند شد.

محتوای غیر اخلاقی
کشورهای توسعه یافته جهان به دلیل گسترش مشکلات فضای مجازی و شبکه های اجتماعی، برنامه های فیلترگذاری را با دقت بیشتری دنبال می کنند تا بتوانند امنیت و آرامش جامعه را حفظ کند.
فیلتر ۷۰ درصدی پایگاه های اینترنتی در انگلستان نمونه ای از تلاش دولت ها برای کاهش خطرات فضای مجازی می باشد. بر اساس مطالعات یک موسسه آمریکایی که از معتبرترین مؤسسات امنیت خانواده در جهان به شمار می رود، 89% محتوای چت و پیامک ها غیراخلاقی است.

بیشترین فیلترینگ در اسرائیل و انگلستان صورت می‌گیرد
در آمریکا که خود را شاخص آزادی می‌داند، اگر خانواده‌ای اجازه بدهد فرزند کمتر از سیزده‌ساله‌اش وارد شبکه‌های‌اجتماعی بشوند، دستگاه قضایی کشور می‌تواند به خاطر عدم صلاحیت والدین، آن بچه را از خانواده بگیرد.درحالی‌که نوجوانان و جوانان ایرانی بدون مراقبت دولت و خانواده‌ها غرق در شبکه‌های‌اجتماعی هستند؛ استفاده از شبکه‌های به‌اصطلاح اجتماعی درآمریکا برای افرادزیر13سال ممنوع است.
 در جهان، رژیم صهیونیستی با بیش از 97%، انگلستان با 70%، فرانسه 66%، آمریکا 36% در صدر فیلترینگ جهان قرار دارند و اساساً برای اولین بار نرم‌افزارهای فیلترینگ توسط آمریکا تولید شد و اولین قانون فیلترینگ سخت‌گیرانه در آمریکا تصویب شد؛ درحالی‌که عده معدودی در دولت به خاطر منافع نامشروع، با قطع دسترسی این شبکه‌ها به مردم و کودکان بی‌دفاع ایرانی مخالفت می‌کنند!

۶۸% طلاق‌ها، به خاطر خیانت یکی از زوجین از طریق شبکه‌های‌اجتماعی است
89% محتوای چت و نرم‌افزارهای ضداجتماعی موبایل، غیراخلاقی است و این آمار از طرف نهادهای جمهوری اسلامی نیست؛ بلکه یک مؤسسه آمریکایی به نام مؤسسه «فمیلی‌سیف» به این حقیقت اعتراف کرده استکه یکی از معتبرترین مؤسسات امنیت خانواده در جهان است.
هیچ‌کس سر منافع ملی‌اش تعارف نمی‌کند، کامرون نخست‌وزیر انگلستان چند وقت پیش اعلام کرد بررسی‌ها نشان می‌دهند شبکه‌های ‌اجتماعی و اینترنت، همان اندازه که برای افراد زیر ۱۸ سال زیان‌بار هستند برای افراد بالای 18 سال نیز مخرب‌اند. درنتیجه ما از همین امروز «اینترنت خانواده ‌پسند» را اعمال می‌کنیم و جالب است که بعد از همان سخنرانی 70% سایت‌های مهم جهان را در انگلستان فیلتر کردند.
68% طلاق‌های ثبت‌شده در ۱۵۰ کشور دنیا به خاطر ارتباط یکی از طرفین با جنس مخالف از طریق شبکه‌های‌اجتماعی بوده است. عدم وجود زیرساخت‌های بومی و عدم تولید محتوا باعث شده است که کاربران بالاجبار به سمت استفاده از نرم‌افزارهای خارجی سوق داده شوند و کاربران با ورود به محتواهای غیراخلاقی این ابزارها وارد باتلاقی خواهند شد که بیرون آمدن از آن سخت است.

با هر عضویت، ۱۴۵ دلار به ارزش شبکه‌های اجتماعی افزوده می‌شود
طبق دستورات قضایی باید «لاین»، «تانگو» و «اینستاگرام» و «واتس‌اپ» مسدود می‌شدند، اما متأسفانه هنوز فعالیتی در این مورد صورت نگرفته است؛ درحالی‌که با عضویت هر کاربر در این شبکه‌ها، ۱۴۵ دلار به ارزش آن‌ها افزوده می‌شود. در پی افشاگری‌های ادوارد اسنودن دربارهٔ جاسوسی‌های آژانس امنیت ملی آمریکا نیز مشخص شد، دستگاه اطلاعاتی این کشور در یک ماه 14 میلیارد بسته اطلاعاتی شامل تمام مکالمات، پسوردها و اطلاعات کاربران و… از ایرانیان جاسوسی کرده است.
همه ما می‌دانیم که ترکیه کشوری لائیک است؛ اما اردوغان، نخست‌وزیر این کشور در زمان انتخابات به هوادارانش گفت: اگر به من رأی بدهید جلوی فیسبوک، توئیتر و یوتیوب را می‌گیرم، سپس رأیش 15% بیشتر از دور قبل شد. کشور کره جنوبی نیز بااینکه روی انگشت آمریکایی‌ها می‌چرخد، شبکه‌های‌اجتماعی آمریکایی را به کشورش راه نداده و «لاین» را راه‌اندازی کرد. اکنون اعضای لاین به 400 میلیون نفر رسیده است، درحالی‌که جمعیت کره تنها ۵۰ میلیون نفر است .
«تانگو» متعلق به کشور ژاپن است و چند برابر جمعیت ژاپن عضو دارد. واتس‌اپ و اینستاگرام آمریکایی هستند و تنها ده درصد افرادی که در آن فعال هستند آمریکایی‌اند.
    تلگرام متعلق به رئیس کنگره صهیونیست‌های روسیه و آلمان است و وایبر نیز متعلق به اسرائیل است و ده‌ها برابر جمعیت این رژیم کودک‌کش عضو دارد و وی‌چت متعلق به چین است وی‌کی شبکه‌اجتماعی بسیار بزرگ روسیه محسوب می‌شود و هند «هایک» را به مردم خود ارائه کرده است و تقریباً کشور توسعه‌یافته و یا درحال‌توسعه‌ای را نمی‌توانیم پیدا کنیم که اجتماع خود را از طریق شبکه‌های به‌اصطلاح اجتماعی به‌دست کشور دیگری داده باشد.

فیسبوک، شبکه اجتماعی یا ضداجتماعی
چیزی که انسان را از جامعه دور می‌کند نه‌تنها «اجتماعی» نیست؛ بلکه «ضداجتماعی» است. صهیونیست‌ها «زاکربرگ» که صاحب فیسبوک است را از نتانیاهو نیز صهیونیست‌تر می‌دانند زیرا با شناسایی و دزدی اطلاعات کاربران سعی در تزریق سبک زندگی صهیونیستی به ملت‌های جهان و ازجمله مردم ایران دارد و طبق آرشیو گزارش‌های گاردین، کمپانی فیسبوک ابر پسوردی ایجاد کرده و آن را در اختیار سرویس‌های جاسوسی قرار داده است تا آن‌ها بتوانندبه‌صورت مخفیانه به اکانت تمامی کاربران این شبکه ضداجتماعی وارد شوند.
آسیب‌هایی که تاکنون از ناحیه فضای‌مجازی بر زندگی ما وارد شده، حاصل «نگاه تک‌بعدی» به این فضاست. هرچه در فضای حقیقی وجود دارد؛ مشابه آن در فضای‌مجازی هم وجود دارد. برای مثال فرهنگ، اقتصاد، فناوری، تجارت و تمامی این موضوعات به‌صورت مجازی نیز بازتعریف شده‌اند و غربی‌ها به آن زندگی دوم می‌گویند. باید نگاه خود را به این فضا اصلاح کنیم و اهمیت نقش آن در خانواده و جامعه ایران را جدی بگیریم.

شبکه‌های اجتماعی موبایلی با هنجارهای ایران سازگار نیستند
واتس‌اپ و وایبر و امثالهم یک تکنولوژی نیستند؛ بلکه محصولی از تکنولوژی هستند و تفاوت ما در ایران که این محصولات را استفاده می‌کنیم با کشورهایی مثل کره‌جنوبی که همین تکنولوژی را دریافت می‌کنند و محصول مطابق با ذائقه مردم و منافع ملی‌شان از این تکنولوژی، تولید می‌کنند در این مسئله است.
وقتی شما محصولی را مطابق با استانداردها و قوانین آمریکا وارد کشور می‌کنید، هرگز نمی‌توانید طبق سلیقه و قوانین و هنجارهای کشور خودتان آن را استفاده کنید؛ بلکه باید خودتان یک فناوری را یاد بگیرید و محصول موردنظر خودتان را از آن به‌دست آورید.
 




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


شهرستان ابرکوه شهرستان ابرکوه

استان یزد استان یزد